22-09-09

DOOR OMSTANDIGHEDEN

Het zit Marie-Rose Morel (36) duidelijk niet mee de laatste tijd. Over haar gezondheidsproblemen en de smeuïge - smerige - verhalen in de 'gespecialiseerde pers' gaat het voor één keer niet. 

Maandag wou Marie-Rose haar volledig vernieuwde website de wereld insturen. Maar dat digitaal feestje ging niet door. "Door omstandigheden" verklaart la Morel. Geen nieuwe Morel - site op het www omdat de VB - politica intern bijzonder zwaar onder vuur ligt. Dat liet Morel zelf weten op haar - oude - website www.marie-rosemorel.be

De 'omstandigheden' vallen samen met een zgn. 'open brief' van haar partijcollega Staf Neel aan voorzitter Bruno Valkeniers. Neel eist daarin dat de: "partijloyauteit van Morel" op de agenda wordt geplaatst van de volgende partijraad. Straffe taal. Het manoeuvre wordt volgens 'zij die het kunnen weten' integraal georganiseerd door Filip Dewinter, de feitelijke auteur van de open briefDewinter wil Morel eens goed de les wil spellen of zelfs uit de partij kegelen. Als je dezelfde bron mag geloven tenminste. 

In het licht van al dat aangekondigde interne gebekvecht, met tal van georganiseerde lekken naar de boze buitenwereld, heeft Marie-Rose de feestelijke lancering van haar nieuwe website uitgesteld tot 5 oktober; "door omstandigheden lijkt het me verstandiger om de opstart van mijn nieuwe site even uit te stellen ... Omdat het belangrijk is, dat men gelooft in wat men schrijft lijkt het met eerlijker om de lancering uit te stellen naar 5 oktober. Hopelijk is de heksenjacht tegen dan gestopt ..." aldus een behoorlijk gelaten Marie-Rose.

Dewinter en Morel leven zoals bekend al langer op 'gespannen voet'. Zoals het persoonsgebonden vetes siert heeft die spanning een lange(re) voorgeschiedenis. Het blokkeren van de samenwerking tussen het Vlaams Belang en Jean-Marie Dedecker door het duo Morel-Vanhecke in 2007, katapulteerde het wederzijdse ongenoegen naar ongekende hoogten. En daar blijft het hoogstwaarschijnlijk nog enige tijd hangen.

07:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, morel, vb, neel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.