29-09-09

SANDY NEEL, NA DE HUMO-FOTO’S

Sandy-NeelHet stond niet eens aangekondigd bij de inhoudsopgave van Humo vorige week, maar het artikel op blz. 25 Vlaams Belang-medewerkers op nazi-feestjes. Hoezo, het VB duldt geen nazi’s? heeft de voorbije week voor gespannen zenuwen gezorgd in de Madou, de hoofdzetel van het VB in Brussel. Niet omdat VB-gemeenteraadslid en -personeelsid Sandy Neel (op foto 1 zelf actief als fotograaf bij de Gulden Sinjoren) in het artikel gesignaleerd wordt in het gezelschap van Blood and Honour’er/Combat 18’er Arnoud Kuipers en Bockenreyder Jarno Roppe. Wel omdat foto’s van het feestje bekend zijn geraakt.

In het Humo-artikel staat dat Sandy Neel in de beruchte Antwerpse kroeg De Leeuw van Vlaanderen een verjaardagsfeestje gaf voor haar partner Yannick D.R. die op de persdienst van het Vlaams Belang werkt. Op de bijgevoegde foto poseert de nicht van Staf Neel met de al genoemde Arnoud Kuipers en Jarno Roppe, en Karin Wolters die op goede voet staat met zowel oude als nieuwe kopstukken van Blood and Honour, zowel in Nederland als in Vlaanderen. In het bijhorend artikel staat ook dat Sandy Neel de geboorteplaats van Adolf Hitler heeft bezocht, en andere bedevaartsoorden voor nazi’s. Aanleiding tot het artikel is de uitspraak van Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers dat mensen met nazistische sympathieën geen plaats hebben in zijn partij. Hij zei dat nadat de onthaalmoeder met nazi-symbolen in haar huis uit het Vlaams Belang was gezet. “Ik was verontwaardigd toen ik het artikel las en heb er van wakker gelegen”, zei de voorbije week burgemeester Jef Van Duppen (CD&V) van Lille waar Sandy Neel de vierkoppige VB-gemeenteraadsfractie leidt. “Dat is ongepast in onze gemeenteraad.”

Sandy Neel reageerde in de gemeenteraad met: “De mensen op de foto behoren tot een bepaalde vereniging, maar dat wist ik niet. Zelf heb ik geen nazistische sympathieën. Op mijn website staat inderdaad dat ik de geboorteplaats van Hitler heb bezocht, maar waarom zou ik dat daar niet mogen opzetten? Het artikel in Humo is laster en bovendien zijn de foto's van een private website gehaald. Er is een procedure tegen Humo gestart. De gemeenteraad moet mijn proces niet maken.” Laster in Humo? Het is het klassiek antwoord van in het nauw gedreven rechtsextremisten. Wie goed toekijkt ziet op de foto in Humo dat Arnoud Kuipers een T-shirt van Combat 18 droeg. Arnoud Kuipers woont daarenboven in dezelfde Antwerpse Kempen als Sandy Neel. Arnoud Kuipers op dat verjaardagsfeestje voor Yannick D.R., en Sandy Neel zou niet weten dat Arnoud Kuipers behoort tot “een bepaalde vereniging”? Maak dat de kat wijs.

En weet ze ook niet tot welke vereniging Jarno Roppe behoort? Dat hebben we hier nochtans al een paar keer uit de doeken gedaan, Sandy Neel bezoekt regelmatig deze blog en ze is goed bevriend met Jarno Roppe zoals hier al in onverdachte tijden gesignaleerd is. Van welke “private website” de foto’s in Humo zouden komen, heeft Sandy Neel er niet bij verteld. Maar ze heeft wel haar Facebook-pagina opgekuist. Wie er nu naartoe surft, zou denken dat Sandy Neel geen politieke vrienden heeft. Haar Netlog-pagina Tante_Eva_33 heeft ze van het internet gehaald. Wie Twittert kan natuurlijk nog proberen Sneeltje te volgen, maar we kunnen geen garantie op succes geven. De trend van verdwijnende sociale netwerksites werd ingezet na het oppakken van drie Blood and Honour’ers in oktober vorig jaar. Men kan dat betreuren – er is al zo weinig om mee te lachen in de huidige wereld – maar er is ook een ander gegeven: lang houden ze dat meestal niet vol. Een paar mensen die er eind vorig jaar mee stopten, zijn nu weer volop aan het digitaal sociaal netwerken.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Het is al de tweede keer op één jaar tijd dat Sandy Neel zich verplicht voelt haar Facebook-contacten uit te kuisen. De vorige keer was het ook al wegens de opvallende vriendschap met een Blood and Honour’er, net als Sandy Neel stamgast van café De Leeuw van Vlaanderen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour, neel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.