30-09-09

EXIT ‘OVER & OUT’. BART DEBIE STOPT MET ZIJN POLITIEKE BLOG

We schreven hier zondag terloops dat Bart Debie (foto 1, ex-politiecommissaris, veroordeeld voor racisme, overdadig geweld, schriftvervalsing en diefstal; ex-Antwerps gemeenteraadslid; VB-veiligheidsadviseur en persverantwoordelijke van de VB-fractie in het Vlaams parlement) na bijna drie maanden stilte terug aan het bloggen was geslagen. Na de verkiezingen op 7 juni schreef hij ’s anderendaags nog “een korte reactie na de verkiezingsuitslag” and that was it. Vorige week maandag, 21 september, nam hij de draad terug op. De affaire met Morel en de houding van Bruno Valkeniers zat hem te hoog.

Onder de kop De ‘doorstart’ van deze blog schreef hij: “De verkiezingen liggen nu al wel even achter ons. Het was lange tijd stil op deze blog en dat had zo zijn redenen. Tijd voor een ‘doorstart’, zoals men dat hier in de politiek al wel eens noemt. Naast een nieuwe layout (sic) (waar nog aan gewerkt kan worden) zullen er dus opnieuw dagelijks artikels op deze blog verschijnen. Opiniestukken over actualiteit, meningen, vraagstukken, etc… het zal allemaal aan bod komen. Mijn eigen kijk, mijn eigen ongezouten mening… te nemùen of te laten. (…) Zodus… spread the word: Over & Out is terug!” Waarna dan een lang artikel volgde over de affaire Morel. Het was die dag de ‘internationale dag van de vrede’ en Debie had op zijn Facebook gevraagd of iemand “deze melding op een briefje onder de deur van het partijbestuur wou schuiven. Eigenlijk was dit als grap bedoeld, of toch niet helemaal.” Waarna Bart Debie Staf Neel, Bruno Valkeniers en Marie-Rose Morel de mantel uitveegde.

We hebben niet de kans gekregen de “spread the word” te doen over de doorstart van Over & Out, want ’s anderendaags was Debies blog al veranderd in Sol omnibus lucet (de zon schijnt voor iedereen), een blog over “welness, sport, reizen, gastronomie…” Op de oude blog plaatste Debie donderdag nog een afscheidsbericht: “(…) Ik geef de strijd op. Deze politieke blog zal ophouden te bestaan. Ik wil voorkomen dat ik door het ene of het andere partijbestuurslid in een bepaald ‘kamp’ wordt gestoken. Ik ben werknemer van en voor het Vlaams Belang. Voor iedereen dus. Ik zou hier pagina’s kunnen vullen over wat er fout loopt in onze organisatie, maar ik ga dat bewust niet doen. Het is niet aan mij om conclusies te trekken. Maar misschien kan dit een signaal zijn. Ik ben een trouwe werknemer en een loyale Vlaams-nationalist. De strijd van David tegen Goliath ben ik echter beu. Ik stop met deze blog, maar zal mijn taak binnen de partij naar best vermogen verder zetten. Rest er mij de vele lezers, militanten, aanhangers en geïnteresseerden te danken voor de steun en de aandacht. Ook de politieke tegenstander wil ik danken voor de aandacht voor deze blog.”

Nouja, ’t was graag gedaan. We hebben Debies analyses altijd graag gelezen; dat hij zijn dochtertje in zijn blog opvoerde en het ook nodig vond slechts in een zwembroek gekleed te poseren aan een zwembad in Zuid-Frankrijk vonden we daarentegen niet nodig. Debie kondigde na zijn veroordeling als ex-politiecommissaris een boek aan over wat er allemaal echt zou gebeurd zijn, maar daar hebben we nog niets van gezien. Meer dan een paar keer gaan praten over “de waarheid” bij de Vlaams Belang Jongeren hebben we niet gezien. Fans van Debie moet echter niet treuren: dit najaar schittert Debie in filmpjes die de voorbije zomer opgenomen zijn in het kader van een campagne die het VB bij senioren plant over de veiligheid. Voor de na zijn veroordeling naar Sint-Jans-Molenbeek verhuisde Debie was het de kans om nog een paar keer iets te gaan drinken in het café Berlin, behalve een trendy bar ook een vaste stek voor een aantal politieagenten in de schaduw van de politiekantoren aan de Oudaan in Antwerpen. Ja ja. Dat waren nogal eens tijden, toen. (Foto 2: Het laatste bericht op Over & Out, het eerste bericht verscheen op 24 mei 2005. Klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding.)

 

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: debie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.