11-10-09

HET GOEDE EN HET HEEL GOEDE NIEUWS

Kleine kop op de voorpagina van De Standaard dit weekend: De najaarspeiling: (…) Vlaams Belang zakt verder weg. (…). Grote opmaak op de voorpagina van Het Laatste Nieuws dit weekend: Marie-Rose Morel. Helemaal herboren.

Eerst het goede nieuws. Er komt geen einde aan de teloorgang van het Vlaams Belang. In vergelijking met de Vlaamse verkiezingen zakt Vlaams Belang in de peiling van De Standaard/VRT nog 2,6 procent, tot een dieptepunt van 12,8 procent. De daling is significant, ze valt buiten de foutenmarge. Het VB verschrompelt daarmee tot het vijfde partijtje in Vlaanderen, terwijl het VB bij de verkiezingen op 7 juni nog de op een na de grootste partij was. “Sinds de verkiezingen heeft Vlaams Belang op geen enkel moment het politieke veld kunnen bezetten. Zelfs de discussie over het hoofddoekenverbod heeft de partij niet kunnen ombuigen in winst”, schrijft De Standaard. VB-voorzitter Bruno “Ik laat me niet opjagen” Valkeniers verwijst naar de peiling vorige maand van La Libre Belgique die het VB 16,5 procent gaf, maar hij steekt zijn hand niet in het vuur dat die peiling wél juist zit. Bruno Valkeniers (foto 1): “Ik hou maar rekening met één peiling en dat is die van juni. De slechte verkiezingsuitslag was een signaal. De partij is zich nu volop aan het bezinnen over interne hervormingen. Ik heb geen peiling nodig om te beseffen dat die hervormingen noodzakelijk zijn. (…) De evaluatie van de verkiezingsuitslag is intern bezig. Tegen eind dit jaar zullen we de conclusies trekken. Maar het spreekt vanzelf dat over alles wordt gepraat: de organisatie, de verantwoordelijkheden en de verjonging en vernieuwing.” Opvallend is dat de reorganisatie bij het VB bijgevolg alweer is uitgesteld. Na de partijraad op 26 september werd nog gecommuniceerd dat deze maand, in oktober, de nodige beslissingen genomen zouden worden.

En dan het heel goede nieuws. Marie-Rose Morel staat er weer. In Nina, de lifestylebijlage van Het Laatste Nieuws siert de Schotense VB-diva de voorpagina (foto 2). Waarbij ook haar beste vrienden aan bod komen. Zij die haar door haar donkere dagen omwille van de baarmoederkanker hielpen. Geen detail over de gezondheidstoestand van Roosje wordt ons bespaard. Marie-Rose Morel: “Fysiek ben ik niet meer de oude. Ik sukkel nog met mijn lies, waar de lymfeklieren zijn weggenomen. Daardoor trekt mijn been tijdens het stappen. Waar de liesklieren weg zijn, heb ik veel bestralingen gehad. De huid is zwaar verbrand. En dode huid groeit niet aan elkaar. Er zit een open wonde, die veel verzorging nodig heeft. Elke dag komt er iemand van het Wit-Gele kruis langs, om de wonde te spoelen en een wiek in te brengen.” Bij de vrienden van Morel die ook in Nina figureren, zijn er drie die bij het VB actief zijn: natuurlijk Frank Vanhecke (50 j.), en verder het Schotense VB-gemeenteraadslid Piet Bouciqué (52 j.) en Tom Van den Troost (28 j.) die opgevoerd wordt als woordvoerder van Marie-Rose Morel maar daarnaast ook VB-persverantwoordelijke over Brusselse aangelegenheden is. Andere Morel-intimi als Jurgen Ceder en Rob Verreycken vielen dus af van de longlist. Frank Vanhecke werd mee in modieuze kledij gestoken voor de fotoshoot. De styliste wilde hem persé in een paars hemd. Vanhecke kreeg de keuze tussen een paars bloemetjeshemd en een gestreept paars hemd, en koos dan maar voor dat laatste. Al wist hij niet wat denken van dat paars gedoe. Nina heeft vooral onthouden dat Frank Vanhecke bij Morel thuis het gras heeft afgereden.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morel, valkeniers |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.