26-10-09

GEEN BLOOD AND HONOUR, KELTISCHE FEESTEN EN ANDERE RARE BEDOENINGEN MEER OP CAMPING IJZERHOEVE

Iedereen welkom !!!, staat er op het bord aan de ingang van camping IJzerhoeve in Diksmuide (foto). Maar dat geldt niet langer voor concertgangers van Blood and Honour, A.V.V.-Fest’en en andere bijeenkomsten van volk van dat slag. De zoveelste vechtpartij was de druppel die de emmer deed overlopen.

Op camping IJzerhoeve vond op 18 oktober vorig jaar het voorlopig laatste groot concert van Blood and Honour Vlaanderen plaats, met 7 à 800 concertgangers. De uitbater van de IJzerhoeve, Peter Ingelaere, was best tevreden over het ordentelijk verloop van het Blood and Honour-concert. Politie en parket waren iets minder tevreden over hoe de avond er verliep en pakte een paar dagen later organisator Chris Moorkens en twee van zijn secondanten op. Het was niet de eerste keer dat op camping IJzerhoeve concerten plaatsvonden waar een normaal mens niet graag zijn zoon of dochter naartoe ziet vertrekken: het eerste AVV-Fest, het Oi!-concert This Is Belgium en meer van dat vonden er al eerder plaats. Traditioneel is er op dezelfde camping aan de vooravond van de IJzerwake een ‘kameraadschapsavond’ van Voorpost. Voor Blood and Honour’ers ook de gelegenheid om er de tenten op te slaan vooraleer ’s anderendaags naar de IJzerwake te gaan. Dit jaar hadden zowel Blood and Honour’ers van de traditionele versie als van de Combat 18-tak aangekondigd er naartoe te gaan, en dat mondde op de camping uit in een fikse vechtpartij tussen de aanhangers van de verschillende Blood and Honour-strekkingen. De gevolgen waren ’s anderendaags nog aan het gezicht van één van de IJzerwake-gangers te zien.

Op 3 oktober was er op camping IJzerhoeve het tweede A.V.V.-Fest (Alles voor Vlaanderen-feest). Maar in plaats van zich te vergapen aan de aangekondigde groepen met duistere muziek en de demonstraties van vechtpartijen als in de middeleeuwen, werd er weer een potje gevochten tussen twee Blood and Honour'ers van verschillende strekking. En vechten, dat is dan met boksbeugels onder de handschoenen. Er vielen serieuze klappen; uitbater Peter Ingelaere deelde in die klappen toen hij probeerde de twee partijen uit elkaar te houden. Aanstoker en gewelddadigst was de Combat 18'er. Voor Peter Ingelaere is het vat nu af. “Ik stop met die optredens toe te laten. Ik heb er niks dan miserie mee. Het is genoeg voor mij”, zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen. Burgemeester Lies Laridon (CD&V) is hiermee uiteraard blij om. Aan AFF/Verzet bevestigt de campinguitbater: “Ze komen er niet meer in. Ook niet de traditionele Blood and Honour’ers. Ook niet voor ‘Keltische huwelijken’ enzomeer. Gedaan ermee.” Hoe hij er zeker van is dat men hem niet zal verrassen door onder een vals voorwendsel zijn zaal of terrein te huren? Peter Ingelaere: “Ik ken ze wel, ik weet welk vlees er in de kuip zit.”

Het terrein waar vorig jaar oktober een tent stond voor de Ian Stuart Donaldson-memorial van Blood and Honour Vlaanderen zal stilaan volgebouwd worden met houten huisjes in piramidevorm die Peter Ingelaere laat aanrukken vanuit Bulgarije. Tot slot nog een smakelijk verhaal dat Ingelaere aan de Krant van West-Vlaanderen vertelde. Er is wel eens meer gevochten op zijn camping. Peter Ingelaere: "Het allereerste jaar heb ik eens een incidentje gehad. Er brak een vechtpartij uit, maar één van die gasten gooide een kauwgomballenautomaat stuk tegen de grond. Al die kauwgomballen rolden doorheen de zaal zodat niemand nog kon recht staan en het spel was zo voorbij." Jammer dat dat niet gefilmd is.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour, aanverwant |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.