27-10-09

VLAAMS BELANG JONGERE ANGIE BOSMANS MAAKT PROMOTIE

Op de VB-partijraad vorige zaterdag in Beveren zijn voorstellen voor "de verjonging en vernieuwing van de partij, het herzien van de organisatie en het scherpstellen van de bedrijfscultuur" goedgekeurd. Die "verjonging en vernieuwing" is al een tijdje geleden ingezet, waarbij het natuurlijk helpt als mensen gedegouteerd het VB verlaten.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 kreeg het VB in Antwerpen een psychologische dreun. In stemmenaantal ging het nog licht vooruit, maar met 33,5 % van de stemmen was het niet langer de grootste partij in de Scheldestad. Patrick Janssens en zijn SP.A kwam uit op 35,3 %. Voor de districtsraadsverkiezingen was de evolutie wisselend, maar er was één lichtpunt: in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo zou het VB wel eens in de bestuursmeerderheid opgenomen kunnen worden. Het VB haalde in dit noordelijkste district van Antwerpen 35,8 % van de stemmen en 6 districtsraadszetels. De SP.A bekwam er samen met Groen! 5 zetels, de plaatselijke lijst Polderbelangen haalde 2 zetels binnen, VLD en CD&V/N-VA kregen elk 1 zetel. Een akkoord VB – Polderbelangen leek tot de mogelijkheden te behoren. Polderbelangen is een samenraapsel van mensen uit verschillende denkrichtingen. De twee verkozen districtsraadsleden stammen respectievelijk uit een Vlaams-nationalistisch en een liberaal nest. Verder op de lijst stonden onder andere een ex-Groen!’e en twee ex-VB’ers. Filip Dewinters luitenant Jan Penris trok naar het noorden van Antwerpen om er de coalitiebesprekingen te leiden, maar het werd niets. Het VB bleef alleen achter op de oppositiebanken. Ook in een dorp als Berendrecht-Zandvliet-Lillo vond men het onfatsoenlijk het VB op te nemen in de bestuursmeerderheid.

Steven Van Dieven die al 15 jaar voor het VB in de districtsraad van Berendrecht-Zandvliet-Lillo zetelt, waarvan 12 jaar als fractieleider, is de voorbije weken door zijn partijgenoten aan de kant gezet. “De leden van de fractie hebben, zonder mij daarvan vooraf in kennis te stellen, in een brief aan de administratie van het district gemeld dat ik niet langer deel uitmaak van de fractie VB. Ik zal de raad blijven bijwonen, maar dan als een onafhankelijk raadslid”, zegt Steven Van Dieven in Het Nieuwsblad. Op zijn beurt deelde Jan Penris, als koepelvoorzitter van het VB-Antwerpen, mee dat Angie Bosmans (26 j., foto) de nieuwe VB-fractievoorzitster wordt in de districtsraad van Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Bosmans mag meteen een nieuwe collega op de VB-banken verwelkomen want intussen stapte VB-districtsraadslid Petra Anthonissen op uit de districtsraad. Het VB heeft nog slechts twee opvolgers op haar lijst staan. Maar die zijn met elkaar getrouwd, zodat maar één van de twee effectief kan zetelen. Als na Petra Anthonissen nog een VB'er opstapt uit de districtsraad van Berendrecht-Zandvliet-Lillo, heeft het VB niemand meer om het vrijgekomen zitje te bezetten. 

De vorige VB-fractieleider, Steven Van Dieven, was met 836 voorkeurstemmen van ver de populairste VB’er in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Petra Anthonissen was met 330 voorkeurstemmen de tweede populairste. Angie Bosmans was, met 140 voorkeurstemmen, slechts vijfde populairste. Angie Bosmans is dik bevriend met Jan Penris, is pas ook gepromoveerd tot actieverantwoordelijke bij het vernieuwde Dagelijks Bestuur van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ), en haalde een eerste keer de kranten als Facebook-vriend van Blood and Honour’er Wim Biront. Wim Biront staat nog altijd bij haar Facebook-vrienden. Verder vinden we op de Facebook-pagina van Angie Bosmans een groot deel van de extreemrechtse vriendenclub rond Sandy Neel en anderen ter extreemrechterzijde van het VB zoals Andy Bonnijns. En voorts ook de vorige week weer in het nieuws gekomen BBET'er Tomas BoutensWaar is de tijd dat VB’ers in Berendrecht-Zandvliet-Lillo nog de media haalden als koning van het ganzenrijder?

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, vbj |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.