29-10-09

SANDY NEEL BLIJFT ALS ENIGSTE VB'ER OVER IN GEMEENTERAAD VAN LILLE NA PUBLICATIE VAN FOTO'S VAN SANDY NEEL EN HAAR VRIENDEN

Humo toonde laatst foto’s van een verjaardagsfeestje in café De Leeuw van Vlaanderen, waarbij VB-gemeenteraadslid en -personeelslid Sandy Neel (foto 1) in gezelschap bleek te vertoeven van Arnoud Kuipers en andere Blood and Honour’ers, en van Bockenreyder Jarno Roppe. Sandy Neel zei niet te weten dat de mensen op de Humo-foto’s behoren tot “een bepaalde vereniging”. Joods Actueel publiceerde daarop een foto van Sandy Neel breed glimlachend, gezeten naast Arnoud Kuipers in vol ornaat, zijnde in een T-shirt van Blood and Honour/Combat 18. VB-voorzitter Bruno Valkeniers zag er geen probleem in. Het was volgens hem opgewarmde kost, en Sandy Neel heeft zich na het Humo-artikel toch gedistantieerd van nazistisch gedachtegoed.

Sandy Neels partijgenoten in de gemeenteraad van Lille denken daar anders over. In een brief aan burgemeester Jef Van Duppen (CD&V) zegden de VB-gemeenteraadsleden Geert Geens (foto 2) en Leo Smans ontslag te nemen uit de VB-fractie, en voortaan als onafhankelijken te zetelen in de Lilse gemeenteraad. “Wij distantiëren ons van het gedachtegoed van Sandy Neel en contacten met neonazi’s”, zeggen Geens en Smans in de brief. De derde VB’er naast fractieleidster Sandy Neel, Sientje Celis (foto 3), besliste eerder om dezelfde reden zelfs om uit de gemeenteraad te stappen. Maar toen ze besefte dat dan een andere VB'ster in haar plaats in de gemeenteraad zou zetelen, ene Heidi Otten, besloot ze zich aan te sluiten bij haar twee collega's en voortaan eveneens als onafhankelijke in de Lilse gemeenteraad te blijven zetelen. En zo geschiedde ook gisterenavond. VB-voorzitter Bruno Valkeniers was vooraf verwittigd van de stap die Geert Geens en Leo Smans overwogen, maar Valkeniers zei "dat hij andere dingen aan z'n hoofd heeft" en nog wel zou terugbellen. "Dat is nooit gebeurd, waardoor het wel duidelijk is voor wie hij kiest", zegt Geert Geens in een gesprek met Joods Actueel. Het blad heeft ook geruchten opgevangen over een tatoeage bij Sandy Neel. Naargelang van de bron gaat het om een hakenkruis op de rug tot de kop van een SS-adelaar op de schouder, volgens nog een andere bron zou de tatoeage intussen verwijderd zijn nadat Sandy Neel haar dochter vergezelde bij een zwembeurt en er klachten binnenliepen van andere zwemmers.

In elk geval is de VB-fractie in de gemeenteraad van Lille op één maand tijd teruggevallen op nog maar één vierde, Sandy Neel zelf. Ziet Bruno Valkeniers nog altijd geen probleem?

11:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour, valkeniers, neel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.