10-11-09

DRUK WEEKEND BIJ VOORPOST. VOORPOST-ACTIE BIJ WAPENSTILSTANDHERDENKING AFGELAST

Bij Voorpost hebben ze een druk weekend achter de rug. De puberale actie tegen Clouseau omwille van een pro België-liedje haalde enkele Vlaamse kranten. Voorpost-Nederland haalde intussen enkele lokale kranten met een actie bij een gevangenis voor mensen zonder geldige verblijfspapieren in Zaandam en een info-moment over de islam in Twente. De meest controversiële Voorpost-activiteit het voorbije weekend, waarvoor daarenboven het meeste volk op de been was, haalde echter niet de massamedia.

Bij de acties tegen Clouseau in Oostakker (bij Gent) en Schoten (bij Antwerpen) voerden zaterdag respectievelijk vijf en vijftien Voorpost’ers actie, in Zaandam kropen zaterdag twee Voorpost’ers op een dak en in Twente gingen zondag een twintigtal mensen luisteren naar de gelegenheids‘islamologen’ Alfred Vierling en Florens Van der Kooi. In (opnieuw) Oostakker kwamen zondag daarentegen een kleine 150 mensen bijeen voor een door Voorpost georganiseerde huldiging van collaborateur en nazi Reimond Tollenaere. “Persoonlijk gok ik het aantal aanwezigen tussen de 200 en de 220 mensen”, schrijft NSV’er en Voorpost’er Yves Pernet op zijn blog. Maar dat is verkeerd gegokt. Iets minder dan 150 mensen is echter nog altijd een respectabel aantal voor een weinig respectabel man. Volgens Pernet waren “meerdere mensen van de ‘fine fleur’ van de radicaal-rechtse Vlaamse Beweging” aanwezig, van “zeer jong tot mensen van een mooie leeftijd.” Nog volgens Pernet was er een “interessante” toespraak van oud-ondervoorzitter van het Vlaams Blok Roeland Raes, en Oswald Van Oothegem sprak er “met een passie die kenmerkend is voor hen die de repressie en de onrechtvaardigheid van het Belgische regime hebben meegemaakt.” En er was natuurlijk een toespraak van Luc Vermeulen, actieverantwoordelijke van Voorpost die wij wat oneerbiedig als “master of ceremony” hadden aangekondigd. Nee, nee. Luc Vermeulen had een heuse speech voorbereid ter ere van Reimond Tollenaere, speech met als titel Wij dragen het vaandel verder.

Luc Vermeulen zei dat men fouten kan maken “maar men mag daardoor geen afbreuk doen aan de persoon die de mens is geweest. En Tollenaere was een idealist die enkel het beste voor zijn volk nastreefde.” Ja ja. En Hitler kon ook lief zijn voor kindjes. “Men kan dan zeggen dat men niet mag spreken over de collaboratie, tenzij om ze in de sterkste bewoordingen te veroordelen. Dat zou echter geschiedenisvervalsing zijn aangezien het interbellum en Wereldoorlog II bepalende factoren zijn geweest in de ontwikkeling van het Vlaams-nationalisme.” Voilà, dat is nu eens wel waar: de collaboratie is een bepalende factor geweest in de ontwikkeling van het Vlaams-nationalisme. Geen eerbetoon meer mogen houden voor Reimond Tollenaere, dat vinden Luc Vermeulen en Yves Pernet beangstigend. “Toegeven aan de hysterie rond deze dingen betekent dat de grenzen van het toelaatbare weeral inkrimpen tot we uiteindelijk niets meer mogen zeggen.” Een excuus in dezelfde categorie als dat negationisme moet kunnen. Pernet probeert nog te ontkennen “dat dit een herdenking was van een nationaal-socialist”, maar één van de bezoekers van zijn blog laat in een reactie weten dat dit flauwekul is. Hij reageert met: “Tollenaere was natuurlijk wel 100 % een nationaal-socialist, dit proberen te minimaliseren is een beetje flauw. Alsof nationaal-socialisten zich niet (toen én nu) inzetten voor hun volk. Dit schoonheidsfoutje buiten beschouwing gelaten wil ik jullie wel feliciteren voor het houden van deze herdenking.”

Voorpost is vanavond niet officieel in Gent bij de betoging tegen ‘zinloos geweld’ van het N-SA &Co, maar Voorpost’ers dragen wel meer dan één petje (ze zijn Voorpost’er en NSV’er, Voorpost’er en VB(J)’er, Voorpost'er en portier bij een concert van Kategorie C, Voorpost’er en Blood and Honour’er…) zodat we wel een paar Voorpost’ers in Gent mogen verwachten. Goed nieuws voor hen: morgen moeten ze niet opdraven in Antwerpen voor een actie die de Vlaamse Volksbeweging (VVB) gepland had bij de herdenking van de Wapenstilstand, actie die gesteund zou worden door Voorpost. Ineke Cleymans-Oris (foto 1) had als “secretaresse VVB-afdeling Groot-Antwerpen” opgeroepen voor deze actie. We kennen haar echter ook als VB-kandidate voor de Vlaamse parlementsverkiezingen op 7 juni dit jaar, en niet in het minste als echtgenote van actieverantwoordelijke van het VB-Antwerpen Albrecht Cleymans. Nadat de Brabançonne gezongen zou worden, zouden de gemobiliseerde Vlaams-nationalisten de Vlaamse Leeuw aanheffen omdat “bij de gesneuvelden van de Grote Oorlog zeer veel Vlamingen waren” en dit bij de Wapenstilstandherdenking onderbelicht blijft (foto 2, klik eenmaal op de afbeelding voor nog meer uit de oproep voor actie). Maar zie, soepel als ze soms zijn op het kabinet van burgemeester Patrick Janssens deelde het Antwerpse stadsbestuur gisterenmorgen in een persmededeling mee dat, zowel bij de plechtigheid aan de begraafplaats Schoonselhof als aan het monument van de gesneuvelden in het Stadspark, de Koninklijke muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen “de ‘Last Post’, het volkslied van de Vlaamse Gemeenschap en het Belgisch volkslied” zal uitvoeren. De VVB is daarenboven uitgenodigd om mee een krans neer te leggen, en mag dat ook de volgende jaren doen.

VB-personeelslid en Voorpost-actieleider Luc Vermeulen (foto 3) kan nu van zijn vrije dag op 11 november gebruik maken om eens een cursus Nederlands in te kijken. In een bericht aan de Voorpost-militanten deelde hij gisterenavond mee: “Vanaf heden zal de ‘Vlaamse leeuw’ (moet dat niet ‘Leeuw’ zijn, met een hoofdletter?) opgenomen worden in het programma. Ermag (typfout) tevens een krans neergelegt (taalfout) worden voor de Vlaamse soldaten gesneuveld tijdens de oorlog van 14-18.” Voorts bedankt Luc Vermeulen de actievoerders tegen Clouseau. “Deze acties kregen heel wat mediabelangstelling. indien (hoofdletter vergeten) Clouseau meent via liederen belgië (typisch Vlaams-nationalistisch natuurlijk om België zonder hoofdletter te schrijven) te moeten verdedigen en daarmee uiteraard een politieke mening verkondigd (alweer een dt-fout) dan zal hij (hij?) ook in de toekomst, Voorpost op zijn (zijn?) weg tegenkomen.” Was Luc Vermeulen op zijn weg maar eens een leraar Nederlands tegengekomen!

00:45 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, vb-vrienden, voorpost |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.