12-11-09

NSV’ERS VALLEN STUDENTEN AAN IN LEUVEN EN STELEN CAMERA. VRAAGT VB NU OOK DE BEELDEN ERVAN OP HET INTERNET TE ZETTEN?

Terwijl dinsdagavond in Gent het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) en vrienden betoogden tegen “zinloos geweld”, versta: geweld uitgaande van links, kregen in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 november vijf studenten in Leuven zware klappen van een groep extreemrechtse jongeren van het NSV. Volgens een persmededeling van Comac werd één van de aanvallers herkend als Hans Verreyt, oud-voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren en VB-gemeenteraadslid in Boom.

De vijf Leuvense studenten waren zich aan de Oude Markt vrolijk aan het maken over de traditionele NSV-lintjes en -petjes toen Hans Verreyt (foto’s 1 en 2) plots kwam aanstormen en één van de studenten bij de keel greep. Daarop ontstond een kleine schermutseling. Eén van de studenten die al de hele avond aan het filmen was kon het gebeuren vastleggen op de camera. Toen de camera door de aanvallers opgemerkt werd, rukte Verreyt de camera uit de handen van de eigenaar en zette Verreyt het op een lopen. De studenten gingen op zoek naar de camera en kwamen het groepje NSV’ers opnieuw tegen in de Tiensestraat. Verreyt was er echter niet meer bij. Terwijl de studenten de NSV’ers vroegen de camera terug te bezorgen, werd één van de studenten onverwachts in de rug aangevallen. Eén student kreeg een rake klap op de neus, en toen een andere student op de grond viel kreeg die nog enkele trappen in de ribben en rug. Kameraden van de aanvallers maanden hen aan op te houden, waarna de vechtersbazen scheldend hun verstomde slachtoffers achterlieten. Resultaat: een lichte hersenschudding, een zwaar gekneusde pols en schouder, gekneusde en waarschijnlijk gebarsten ribben, en een gestolen camera. De studenten hebben klacht neergelegd. De beveiligingscamera’s van de stad Leuven zouden de aanval en diefstal op de Oude Markt geregistreerd hebben.

Hans Verreyt werd in het voorjaar in de pers nog gerekend bij het ‘jong talent’ van het VB. Hij heeft echter al een lange staat van dienst in radicale Vlaams-nationalistische kringen. Tot 11 oktober was Verreyt voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Meer over het nieuwe bestuur van de Vlaams Belang Jongeren: morgen op deze blog. Hans Verreyt zegt in een reactie aan de pers zelf ook klacht neergelegd te hebben “voor het geval het incident nog een staartje krijgt.” Nadat de NSV’ers een pet terugkregen, is Hans Verreyt naar eigen zeggen naar huis gegaan. “Verreyt benadrukt dat hij niet betrokken was bij de latere incidenten waarbij een gewonde viel”, luidt het. Maar in de persmededeling van Comac is nergens gezegd dat Verreyt bij de tweede incidenten betrokken was. Integendeel, Comac schreef dat de studenten “het groepje NSV’ers opnieuw tegen(kwamen) in de Tiensestraat, maar Verreyt was nergens te bekennen.” Waarom iets benadrukken dat niet beweerd wordt?

Naast VB-gemeenteraadslid in Boom is Hans Verreyt ook VB-personeelsid, medewerker op de communicatiedienst van het VB. Dinsdag meldde hij zijn Facebook-vrienden dat de uitbater van een computerzaak in Aartselaar beelden van een diefstal op het internet heeft geplaatst in de hoop zo de daders te kunnen ontmaskeren. Vanmorgen, nog vóór de persmededeling van Comac verspreid werd, schreef Hans Verreyt op zijn Facebook: “Dinsdag vermeldde ik reeds deze beelden. Vandaag brengt ook Gazet van Antwerpen de beelden van deze diefstal op haar site. Laat ook gerust een stem achter op de vraag ‘Vindt u dat dieven op internet mogen worden gezet? Ik stem overtuigend JA!” (foto 3, klik eenmaal op de afbeelding voor een grotere versie). Als Hans Verreyt vindt dat de beelden van de diefstal in Aartselaar op het internet moeten gegooid kunnen worden, zal hij er zeker geen bezwaar tegen hebben dat de beelden van de diefstal in Leuven eveneens op het internet gezet worden.

15:45 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: criminaliteit, vb-vrienden, nsv, verreyt |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.