15-11-09

HANS VERREYT HEEFT SPIJT

“Hans Verreyt betreurt het trek- en duwwerk van dinsdagavond in Leuven. Indien extreem-linkse studenten geen NSV-pet hadden gestolen, dan hoefden we ze ook niet terug te nemen.” Het is waar. Als zij niet begonnen waren, hadden zij geen lichte hersenschudding, zwaar gekneusde pols en schouder, gekneusde en waarschijnlijk gebarsten ribben moeten incasseren. En was hen geen camera gestolen. Zo is het. En als de regering in de jaren zestig geen Marokkanen en Turken als arbeidskrachten naar hier had gehaald, en niet verzuimd had een integratiebeleid op te zetten, dan was het VB geen racistische partij.

Overigens is het niet duidelijk of de studenten die zich dinsdagavond vrolijk maakten over de traditionele petjes en lintjes van het NSV “extreem-linkse” studenten waren. Comac, de jongerenorganisatie van de PvdA, heeft er weliswaar een persmededeling over verspreid. Maar waren de studenten ook PvdA-aanhangers? In Gent zijn dinsdagavond ook meer ‘linkse’ betogers opgepakt door de politie dan de organisatoren van het protest tegen het N-SA zelf telden. De spijtbetuiging van Hans Verreyt (foto 1) verscheen intussen enkel op zijn Facebook-pagina. In de pers is Verreyt voorzichtiger met zijn verklaringen. In Het Nieuwsblad, editie Leuven, zegt Verreyt: “Na een cantus ontstond er op de Oude Markt een incident rond een afgetrokken petje. Ik ontken niet dat er stevig geduwd en getrokken is, maar bij mijn weten heb ik geen camera afgepakt.” Op onze suggestie dat Hans Verreyt allicht geen bezwaar heeft dat de beelden van de beveiligingscamera’s aan de Oude Markt in Leuven op het internet gezet worden, reageert Hans Verreyt niet. Nochtans wordt in VB-kringen deze blog dagelijks gelezen, en worden AFF-artikels naar partijgenoten doorgestuurd dat het een lieve lust is.

Lost Hans Verreyt iets op zijn Facebook, is hij voorzichtig tegenover de pers, op zijn eigen website zwijgt hij in alle talen over het voorval in Leuven. Daar huldigt hij het principe dat hij bij zijn afscheidstoespraak als VBJ-voorzitter op het VBJ-congres op 11 oktober 2009 verkondigde: “Het Vlaams Belang moet zich in de politieke strijd als een racepiloot permanent het doel voor ogen houden, zich niet laten afleiden door concurrenten of zaken in de marge, maar recht op de finish af, anders gaan we onherroepelijk de grintbak in.”  Voor het slot van diezelfde toespraak haalde Hans Verreyt zijn inspiratie uit The Lord of the Rings. Hans Verreyt: “Word actief bij ’t Vlaams Belang. Om het met een parafrase van woorden van Aragorn (foto 2) uit The Lord of the Rings te zeggen. Op het moment dat hij voor de beslissende slag aan de zware poort van de Evil City staat, zijn mannen aanmoedigt met de legendarische woorden: ‘Men of the West, stand up and fight!’” Had de filmkeuringscommissie The Lord of the Rings niet niet-toegankelijk moeten verklaren voor VB’ers? ’t Is dat die mannen een en ander uit The Lord of the Rings nogal letterlijk opnemen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: criminaliteit, verreyt |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.