22-12-09

ANTWERPS GEMEENTERAADS- EN OCMW-RAADSLID VB NEEMT JACHTGEWEER MEE NAAR COMMISSIEZITTING

We gaan stilaan naar Kerstmis toe, Kerstmis is dien dag dat ze niet schieten zong Wannes Van De Velde. Maar als er een VB’er in de buurt is, is het toch maar uitkijken. Antwerps gemeenteraads- en OCMW-raadslid Georges Ver Eecke (69 j., foto 1) veroorzaakte begin deze maand opschudding toen hij zijn jachtgeweer meenam naar een commissievergadering bij het Antwerpse OCMW.

Enkele OCMW-raadsleden stelden met verbijstering vast dat Georges Ver Eecke een jachtgeweer had meegebracht naar de zitting van de bijstandscommissie woensdag 9 december. Volgens Ver Eecke was er geen vuiltje aan de lucht. George Ver Eecke (in Gazet van Antwerpen): “Ik ben een erkende jager en heb een vergunning voor wapendracht. Door de verstrengde wapenwet moet ik mijn wapens elk jaar door de politie laten controleren.” Ver Eecke had die woensdag een afspraak op het politiekantoor Oudaan, enkele tientallen meters verder van waar de bijstandscommissie van het OCMW bijeenkwam. “Daarom had ik het wapen bij. Ik ben zeer vroeg naar het OCMW gekomen om het wapen veilig op te bergen. Bovendien stak mijn jachtgeweer veilig in een wapenkist met sloten. Ik wenste het in de kast van het fractielokaal te steken, maar dat was niet mogelijk. Daarom stak ik het in een kast in de raadszaal; De OCMW-klanten hebben de wapenkist trouwens niet gezien. Ik begrijp echt niet waar sommigen zich druk over maken”, zegt Ver Eecke.

George Ver Eecke is gemeenteraadslid én OCMW-raadslid. Een unicum in Antwerpen, ook in de geschiedenis van de Antwerpse gemeenteraad en het Antwerpse OCMW want niemand herinnert zich een dergelijk combinatie. Hoe dat komt? In 2007 vaardigde het VB Ver Eecke af naar de OCMW-raad, na een turbulente passage bij de gemeenteraad (zie verder). Toen de veroordeelde ex-politiecommissaris Bart Debie noodgedwongen naar het Brusselse verhuisde, was gezien de verkiezingsuitslag George Ver Eecke de eerste mogelijke opvolger van Debie in de Antwerpse gemeenteraad. VB-fractieleider bij het Antwerpse OCMW Philippe Van der Sande (foto 2) drong aan op een keuze tussen één van de twee mandaten, maar Ver Eecke was niet te vermurwen. Hij zou, naar het voorbeeld van voorzitster van het Antwerpse OCMW Monica De Coninck, die ingevolge het nieuwe gemeentedecreet ook schepen voor sociale zaken is, beide mandaten combineren. En dus ook twee keer langs de kassa voor de zitpenningen passeren. Had Ver Eecke het bij zijn – tijdsintensieve – mandaat als OCMW-raadslid gehouden, was Jan Van Wesenbeeck in de Antwerpse gemeenteraadszaal beland. Hij is voorzitter van het VB in het district Deurne en ligt beter bij de VB-top dan Ver Eecke.

George Ver Eecke was, zoals al gezegd, eerder ook al VB-gemeenteraadslid. Aan zijn tussenkomsten was meestal geen touw aan vast te knopen. Zijn wartaal werd in 2005 een keer zelfs het VB teveel, de VB-fractie stapte op en keerde pas terug naar de gemeenteraadszaal toen Ver Eecke uitgeraasd was. Desondanks stond Ver Eecke in 2006 op de VB-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen, met de intussen bekende gevolgen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.