22-01-10

DEWINTER OP VB-NIEUWJAARSRECEPTIE: "GEFELICITEERD MET DE 'ZALIG KERSTFEEST'-AFFICHES"

Tot slot van zijn Bracke op vrijdag vroeg Siegfried Bracke vorige vrijdag aan Marie-Rose Morel wat ze tijdens het weekend zou doen. “Ik ga tweemaal spreken in partijafdelingen”, zei de Schotense. Dat klopt. Maar ze had evengoed kunnen zeggen: “Ik ga tweemaal spreken op nieuwjaarsrecepties, onder andere in Temse.” Nieuwjaarsrecepties, het is a part of the job voor politici. Recordhoudster is Barbara Pas (foto 1), de nieuwe voorzitster van de Vlaams Belang Jongeren, die dezer dagen zowat overal gevraagd wordt als spreekster op VB-nieuwjaarsrecepties.

“Die Barbara heeft een sterke tekst gebracht. Als die eigenhandig is geschreven, hebben we een inhoudelijk sterke figuur met haar. Ze moet nog wel beter leren intoneren zodat ze overtuigender overkomt”, noteerde vorige week een Mechelse VB’er na de nieuwjaarsreceptie van het VB-Antwerpen. Hoofdspreker was natuurlijk Filip Dewinter, die er nog altijd van overtuigd is dat het VB moet verder doen zoals in het verleden. Filip Dewinter: “Alleen door ons te onderscheiden van de andere partijen creëert het Vlaams Belang een politieke meerwaarde die ons aantrekkelijk maakt voor vele kiezers. Laten we in 2010 de woorden van Wies Moens in de praktijk brengen: 'Liever wolf in het bos dan vette hond de keten om de hals'. Zonder schrik te hebben van onze eigen schaduw, zonder zelfs maar een zweem van schaamte over het verleden van onze partij; zonder ons blind te staren op het cordon sanitaire, moet het Vlaams Belang zijn eigen koers aanhouden. Een partij – een anti-establishments- en verzetsbeweging vooral – die de belangen van de Vlamingen verdedigt tegen alles en iedereen in. Geloven in eigen kracht; zelfvertrouwen uitstralen; trendsetter zijn … een radicale, republikeinse volkspartij. Dat is onze taak, want het Vlaams Belang heeft een historische roeping die erin bestaat om de vlam van het radicale, rechtse Vlaams-nationalisme brandende te houden. (…) Staatsgevaarlijk zijn is voor ons (…) geen schande, het is onze plicht, het is ons doel!” Vervolgens draaide Dewinter zijn intussen grijsgedraaide plaat over “de Belgische democratuur, de immigratie-invasie, de islamisering, de toenemende onveiligheid en criminaliteit, het politiek correcte denken en de multicultuur en voor een vrij, onafhankelijk en Vlaams Vlaanderen.” Voor de werkloosheid die zoveel mensen treft had Dewinter maar een half zinnetje; over de oorzaak van en de remedies voor de huidige economische crisis repte Dewinter niet.

Dewinter gooide wel nog een bloempje naar partijvoorzitter Bruno Valkeniers. Filip Dewinter: “Wij moeten zoals onze voorzitter Bruno Valkeniers het aangeeft op een intelligente, moderne maar daarom niet minder vastberaden manier in het verzet blijven gaan.” De meeste bloemen gingen naar de Antwerpse Vlaams Belang Jongeren. Filip Dewinter: “Graag had ik de Antwerpse Vlaams Belang-jongeren, onder leiding van Barbara Bonte, (…) gefeliciteerd met hun actie die ze in de loop van de weken voor Kerstmis hebben gevoerd. VBJ heeft Antwerpen volgehangen met affiches: ‘Zalig Kerstfeest’ (foto 2). U zult zich misschien afvragen: ‘Wat is daar nu zo spectaculair aan?’. Toch was de boodschap van VBJ noodzakelijk want meer en meer stellen we vast dat onder het mom van neutraliteit ‘Kerstmis’ en het ‘kerstfeest’ multicultureel en pluralistisch ingevuld wordt. De ‘kerstmarkt’ op de Grote Markt werd door het Antwerpse stadsbestuur ‘herdoopt’ tot een ‘feestmarkt’.  Het ’kerstfeest’ blijkt nu plotseling in alle stadspublicaties ‘winterfeest’ te heten. Met dank aan Patrick Janssens voor de manier waarop hij mijn naam eer aandoet, maar uiteindelijk komt de newspeak neer op het neutraliseren van Kerstmis en het naar de prullenmand verwijzen van symbolen en tradities die onverbrekelijk verbonden zijn met onze Vlaamse cultuur en Europese beschaving. Wanneer het ‘zalig kerstfeest’ plaats moet ruimen voor ‘prettige eindejaars- of winterfeesten’ dan heeft dat alles te maken met het multiculturele revisionisme waarbij de overheid capituleert voor de islam en hun linkse en socialistische handlangers. Terwijl het Antwerpse stadsbestuur actief het islamitische suikerfeest en zeker het barbaarse offerfeest waarbij duizenden dieren onverdoofd ritueel geslacht worden, ondersteunt (…) worden Kerstmis en het kerstfeest verbannen, politiek incorrect bevonden en weg gecamoufleerd. Tegen deze nieuwe vorm van geschiedenisvervalsing verzetten wij ons. Wij blijven trouw aan onze wortels en tradities! Zoals Karel Dillen het eertijds zei: ‘Europa is een beschaving van belforten en kathedralen, niet van moskeeën en minaretten!’.”

Filip Dewinter is zelf geen katholiek, maar een vrijzinnige. Voor de strijd tegen de islam wil Dewinter echter wel de katholieke toer opgaan. De heidenen bij het VB zullen er blij om zijn. Volgens een VB-bron waren er een zeshonderd mensen op de nieuwjaarsreceptie van het VB-Antwerpen (foto 3). Of de teller van dienst nuchter was toen hij de aanwezigen telde, weten we niet. Alleszins was er niet alleen Antwerps volk. Er werden onder andere ook mensen met een Gentse tongval gesignaleerd, en er was dus ook onze Mechelse vriend. Een VB’er sinds 1979, nog VB-gemeenteraadslid geweest onder de Sint-Romboutstoren. Op de nieuwjaarsreceptie van het VB-Antwerpen zag hij “toffe mensen” terug, maar ergerde hij zich ook aan de “Engelstalige decadente muziek” die er gedraaid werd. “En dan maar lullen over onze culturele waarden, VB toch…” De VBJ stemt hem hoopvol, maar er is volgens hem nood aan “scholing en scholing en scholing en nog eens scholing”. “Het gebrek aan kennis druipt van te vele mensen af. Dit is niet goed. De vervlakking van de maatschappij is ook tot het voetvolk van het VB doorgedrongen. Dit moet aangepakt worden. Dringend of het VB zaagt zo zelf de poten van onder de stoel. En wat dan?”

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, vbj, pas |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.