05-03-10

NEONAZI-CONCERTEN IN HEEL EUROPA. MORGENAVOND OOK BIJ ONS (OF IN NEDERLAND)

Vorige zaterdag werd de eerste Geburtstagsfeier voor Adolf Hitler dit jaar georganiseerd. De verjaardag van Adolf Hitlers geboorte is weliswaar pas op 20 april,  maar er kan maar één zijn die die verjaardag als eerste viert. En als je maar een kleine organisatie bent, moet je stunten om op te vallen. Het ‘meetingpoint’ was vlakbij Bergen-op-Zoom, en anders dan de vorige keer toen ook daar werd afgesproken reisde men niet door naar België maar bleef men in Nederland. En al doken er maar iets meer dan een honderdtal neonazi’s op, blijkbaar had men in de uitgekozen locatie nog nooit zoveel volk bijeen gezien want de zaaluitbater putte zich uit om zijn Duitse gasten te voorzien van spijs en drank. Dux et Patria trad als eerste groep op, daarna bracht Exitus een aantal covers, waarna het de beurt was aan Devil’s Project. Headliner Non Plus Ultra had haar optreden afgezegd, Nordglanz verving hen maar moest voor een leeg lopende zaal spelen.

 

Het voor morgenavond in België of Nederland aangekondigde concert (foto 1) is van een ander kaliber. Als eerste groep morgenavond wordt het Duitse Cynic aangekondigd, opgericht in 2004 en naar eigen zeggen behorend tot de ‘National Socialist Hardcore Scene’. In het nummer Alter Mann, op de cd Wach endlich auf, belooft de groep de ‘moord’ op Rudolf Hess, de plaatsvervanger van Adolf Hitler, te wreken. “We zullen je nooit vergeten. Onze eed: wij zullen je wreken.” In Die Erde ist eine Scheibe ageert Cynic tegen de macht van de Verenigde Staten van Amerika, wat in neonazi-kringen gelijk staat met de vermeende wereldoverheersing van de Joden. In Das Volk steht auf vordert men het “nationale socialisme, en wel nu”. Het nationale socialisme is de antikapitalistische tendens binnen de Duitse nazipartij NSDAP, vertegenwoordigd door onder andere de gebroeders Strasser. Na Cynic wordt de Zwitserse groep Indiziert verwacht. Enkele leden van deze sinds 2001 actieve groep zijn ook lid van extreemrechtse organisaties en partijen zoals de Partei National Orienter Schweizer. Voor Indiziert zijn vluchtelingen criminelen, die zich vergrijpen aan vrouwen en vervolgens genieten van het leven in Zwitserland (Der Asylant, teil 1 en teil 2 op de cd Marsch auf Bern). In Ausnahmezustand op de cd Eidgenossischer Widerstand, en in het titelnummer van die cd, hekelt men de buitenlandse invloeden die de Zwitserse cultuur kapot maken. “De tijd is gekomen, nu direct. Verjaag opnieuw het vreemde gebroed”, is de conclusie. Rassenvermenging wordt gelijkgeschakeld met volkerenmoord in Volkermord, en homo’s worden als pervers omschreven in het nummer Abnormal. In een interview in het neonazistische blaadje White Revolution verklaarde Indiziert uit te zijn op de vernietiging van Israël.

Kahlkopf, die als derde groep verwacht wordt, is in 1983 opgericht en daarmee een van de oudste Duitse zogenaamde Rechtsrock-groepen. Meerdere cd’s van de groep staan op de Duitse index, een lijst van cd’s die bijvoorbeeld niet aan minderjarigen mogen verkocht worden wegens geweldsverheerlijking of racisme. Voor het logo van de groep wordt een keltenkruis gebruikt. Uit Estland komt P.W.A. (Preserve White Aryans), een groep die we hier al geportretteerd hebben naar aanleiding van het concert van Blood and Honour Vlaanderen in Bellegem, bij Kortrijk. Concert op 19 april 2008 waarvoor de organisatoren pas nog verwezen zijn naar de correctionele rechtbank in Veurne. Het concert in Bellegem werd georganiseerd door de traditionele versie van Blood and Honour Vlaanderen, nu wordt P.W.A. aangekondigd bij een concert van de Combat 18-versie van Blood and Honour Nederland & Vlaanderen. Het Duitse Sturmwehr is de volgende groep op de affiche, en alweer een oudgediende van de Rechtsrock. Op de hoes van hun cd Totaler Widerstand gebruikt de groep het nationaal-socialistisch symbool van de zwarte zon (een twaalfpotig hakenkruis). Samen met andere rechtsextremisten ageerde Sturmwehr tegen een tentoonstelling over de Wehrmacht, “de beste soldaten, die men als moordenaars en misdadigers ziet”. Headliner is het Amerikaanse Blue Eyed Devils, hier al eerder geportretteerd want op 14 oktober 2006 ook al headliner van een concert in ons land georganiseerd. Een concert in Weelde (Ravels) waarvoor niet minder dan 2 000 neonazi's naar de Antwerpse Kempen afzakten. “We hebben dit te lang getolereerd”, schreef men in de pers. Vier jaar later worden de Blue Eyed Devils en soortgelijke groepen opnieuw verwacht in deze contreien.

De kans dat er opnieuw 2 000 neonazi’s op pad gaan om Blue Eyed Devils te zien is evenwel miniem. Ten eerste was het in 2006 een concert ingericht door de Duitse Combat 18-afdeling van Blood and Honour Duitsland, die toen aan de top van haar mobilisatiecapaciteit stond. Het concert morgenavond wordt aangekondigd door de Nederlandse/Vlaamse-afdeling van Blood and Honour / Combat 18, en die hebben tot nu toe amper iets bewezen. Hun vorig gepland concert viel in het water nadat de zaaluitbaters in Nederland hen de toegang weigerden zodra ze zagen voor wat hun zaal eigenlijk was gehuurd. Helaas zijn er nu aanwijzingen dat het concert eerder in België dan in Nederland zal plaatsvinden, en zijn de zaaluitbaters en politiediensten bij ons in zulke zaken meegaander dan in Nederland. Ten tweede worden er morgenavond in heel Europa neonaziconcerten ingericht. Door verschillende strekkingen binnen Blood and Honour, en door nog andere neonazi’s. In Lontano del Garda (Italië), Praag (Tsjechië), Londen (Groot-Brittannië, foto 2), Thüringen (Duitsland) en Boedapest (Hongarije). Groot of klein, neonazi's moeten er niet zijn. Gaan politie en parket tolereren dat de organisatoren van het vorig concert in ons land van het Estlandse P.W.A. momenteel voor de rechtbank in Veurne zijn gedaagd, en P.W.A. intussen probleemloos zou kunnen optreden bij een andere tak van Blood and Honour in Vlaanderen?

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.