15-03-10

JANICE LAUREYSSENS: WEG UIT BORGERHOUT, WEG BIJ HET VB

In het jongste nummer van het VB-blaadje Antwerps Nieuws, op de plaatselijke pagina’s voor het district Borgerhout, is het al “moet weg uit Borgerhout” dat de klok slaat. Wansmakelijk politiek toneel in Borgerhout. Vlaams Belang wil Groen! en Fatima Bali weg uit districtsbestuur is de titel boven het grootste artikel. Vlaams Belang wil illegalen weg uit Borgerhout is de kop boven een ander artikel. Nu mag er in Borgerhout wel een en ander weg, maar de enige die weg is uit Borgerhout… is VB-boegbeeld Janice Laureyssens. En meer zelfs: la Laureyssens is ook weg bij het VB.

Janice Laureyssens werd in 2000 lid van het VB. In 2003 vinden we haar al op de VB-lijst voor de parlementsverkiezingen. In Oost-Vlaanderen, want ze woont dan nog in Stekene waar ze paarden en ezels houdt en verkoopt. Ze komt in Borgerhout wonen, en is bij de verkiezingen op 8 oktober 2006 kandidaat zowel voor een zitje in de Antwerpse gemeenteraad als in de Borgerhoutse districtsraad. Voor die laatste raad wordt ze verkozen, en ze wordt er meteen VB-fractieleidster. Borgerhouts VB-lijsttrekker Bart Debie kiest immers voor een zitje in de gemeenteraad. Janice Laureyssens is tevens voorzitster van het VB-Borgerhout, en vindt daarnaast nog de tijd om regelmatig te bloggen. Zo pleit ze op één van haar twee blogs bijvoorbeeld voor een organisatie als het IRA in Vlaanderen, “misschien minder gewelddadig”. Een andere keer meldt ze op haar blog het bestaan van Blood and Honour Marokko, waar nog geen ernstig mens ooit van gehoord heeft.

Het VB-Borgerhout geeft af en toe een blaadje uit, De Borger. Toen wij naar aanleiding van De Borger van december 2007 schreven dat het VB in Borgerhout de kerstsfeer verstoort, reageerde Laureyssens als gestoken door een wesp. Op haar blog haalde ze meteen uit naar Het fascistisch clubje van het AFF. In het tweede nummer van De Borger ging ze hier nog op door. Bij de parlementsverkiezingen op 7 juni 2009 stond Janice Laureyssens elfde op de VB-lijst, maar spijts een intense campagne eindigde ze slechts zesentwingste qua voorkeurstemmen op de VB-lijst. In oktober vorig jaar nam Janice Laureyssens ontslag als districtsraadslid in Borgerhout. Ze kwam nog wel naar de districtsraad om te zien hoe haar plaatsvervanger aangesteld werd. We hebben Laureyssens toen gepolst naar de redenen voor haar ontslag, maar ze reageerde niet. Noch op onze rechtstreekse vraag, noch op ons artikel over haar ontslag – terwijl ze gewoonlijk furieus reageerde op AFF-artikels.

En intussen is Janice Laureyssens weg uit Borgerhout en weg bij het VB. Op 1 maart schreef ze op haar blog: “Toen ik mijn ontslag gaf bij het VB en de districtsraad ben ik terug verhuisd natuurlijk. Denk je dat ik daar voor mijn plezier een appartement huurde?” Janice Laureyssens woonde nochtans niet in het Borgerhout van de Turnhoutsebaan en omgeving, maar vlakbij het fraaie Te Boelaerpark in Borgerhout extra muros. Men bevestigde ons inmiddels dat Janice Laureyssens terug op het Vlaamse platteland woont. Maar ze wil nog verder emigreren. Janice Laureyssens, nog steeds op 1 maart op haar blog: “Wie zich verder nog de moeite getroost om mijn naam in te tikken onder Google, zal merken dat ik zowel bij extreem links (AFF) als bij extreem rechts persona non grata ben. Er bestaat dus duidelijk geen partij in dit land waarvoor ik nog kan stemmen. Maar ik hoop tegen de volgende verkiezingen al ergens in het zonnige zuiden te wonen. Because really, my dear friends, I don’t give a shit anymore.” Het is intussen verwijderd van haar blog, maar je kan het nog nalezen met Google Cache (en zien op foto 3, klik eenmaal op de afbeelding voor een duidelijker versie). Na Wim en Rob Verreycken, en Bart Debie, verliest het VB in Borgerhout zo haar vierde markante figuur op rij.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.