11-04-10

JE KAN MAAR BETER NIET GESTEUND WORDEN DOOR HET VB

Vorige week ondervond Benno Barnard tot zijn schade en schande dat je beter niet aanpapt met het VB. De zaak leverde wel een geestige column op van Marie-Rose Morel. Maar dat is slechts een schamele troost in vergelijking met de draak van een vonnis, een democratie onwaardig, die op het verstoren van de lezing van Barnard volgde. Aanpappen bij het VB is één zaak, ongevraagd gesteund worden door het VB is een andere zaak maar evenmin heilzaam. Dat ondervond Wouter Van Bellingen vrijdagavond.

Wouter Van Bellingen, de zwarte schepen van Sint-Niklaas, drie jaar geleden het mikpunt van roddels en kritiek vanwege het VB, kreeg onverwacht steun van het VB voor zijn deelname aan het VTM-programma Sterren op de dansvloer.  Vorige week verspreidde het VB in Sint-Niklaas per mail een oproep om Wouter Van Bellingen te steunen bij zijn gooi naar de roem als danser. Op de nationale website van het VB werd de steunbetuiging graag gemeld. Samen met zijn danspartner Olga Terechova lag Van Bellingen er vorige week al bijna uit, hij kon dus alle steun gebruiken. Maar helemaal nobel was die steunbetuiging van het VB natuurlijk niet. Het VB hoopte Van Bellingen in de danswedstrijd te houden zodat hij vrijdag 23 april weer moest kiezen tussen een opname van Sterren op de dansvloer en de gemeenteraadszitting in Sint-Niklaas. Vorige maand had Van Bellingen al eens gebrost op de gemeenteraad, om bij de opnames van Sterren op de dansvloer te kunnen zijn. Iets wat hem kwalijk genomen werd door zijn coalitiepartners in het stadsbestuur van Sint-Niklaas, en uiteraard ook het VB. Samen met de Limburgse autopiloot Anthony Kumpen kreeg Wouter Van Bellingen vrijdagavond ex aequo de minste punten van de vakjury, en de publieksjury belde en sms’te Van Bellingen uit het programma.

Oogst Van Bellingen nog enige sympathie – doe het maar eens die danspassen aan te leren en je dan nog door het televisiepubliek laten afrekenen – het VB ging helemaal af als een gieter. De oproep van het VB om Van Bellingen te steunen was niet zonder bijbedoeling, maar daarenboven ook nog eens een slag in het water.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.