21-04-10

VBJ-FILMPJE: GEEN PROBLEEM MET BASEBALLKNUPPEL

Op het VB-congres vorige zondag geen Gerolf Annemans. Maar wel Filip Dewinter die de lachers gemakkelijk op zijn hand kreeg, en de aanwezigen een geestdriftig ‘Eigen Volk Eerst!’ liet scanderen. Voorts was er nog Bruno Valkeniers, en een debat geleid door Filip De Man met naast Bart Laeremans backbenchers van het VB Kathleen Martens, Nele Jansegers en Peter Logghe. Als ludiek intermezzo waren er een paar videofilmpjes.

In één van die filmpjes stelden de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) zich voor. Een jonge moeder is met haar kinderen aan het spelen, in café De Leeuw van Vlaanderen drinkt men voor de verandering eens rustig een pintje, een bediende is naarstig aan het werken, enzoverder. Tot VBJ-voorzitster Barbara Pas aan de Congreskolom in Brussel een ingeving krijgt en met haar Blackberry oproept tot actie. Iedereen laat alles vallen, vanuit alle uithoeken van het land rept men zich naar Brussel. Ook Frederik Pas, broer van de VBJ-voorzitster, die in de zee aan het duiken was. Ook een landloper die de gsm van één van de VBJ-militanten vond en de gsm dan maar van Gent naar Brussel bracht. Iedereen is er, op één iemand na die te laat komt – wat in Comedy Capers-stijl gefilmd is en voor de vrolijke noot moet zorgen aan het einde van het filmpje.

Voorpost’er en VB-personeelslid bij de VVBM Björn Roose schrijft op zijn blog over het filmpje: “Mooi in mekaar gestoken, niet helemáál realistisch wellicht. Wie wel eens wat organiseert, weet dat je dat niet een-twee-drie doet.” Het is niet voor niets dat Björn Roose de naam heeft een betweter te zijn. Natuurlijk geraakt iets niet zomaar een-twee-drie georganiseerd. Wat er dezer dagen niet allemaal de deur uitgaat bij het VB en aanverwante organisaties voor de ‘spoedbetoging’ over de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde morgen! Opmerkelijk maar niet geheel onverwacht is dat Björn Roose geen negatief commentaar heeft over de man die in het filmpje uit café De Leeuw van Vlaanderen stormt met een baseballknuppel in de hand (foto). Blijkbaar wordt dat als normaal beschouwd. Toch bij het Vlaams Belang. Titel van het filmpje is Vlaams Belang maakt het verschil.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vb-vrienden, vbj |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.