22-04-10

GEEN 1-MEIOPTOCHT VAN HET N-SA IN MECHELEN. DAN MAAR NAAR BERLIJN

Het is alle hens aan dek voor de ‘spoedbetoging’ vanavond in Vilvoorde voor de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde (foto 1). Zelfs de malloten van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) komen. Vreemd is dat het bekende handje van S.O.S. Racisme werd gebruikt voor de affiche. Een affiche die men alvast kan opbergen, is die van de 1-meioptocht van het N-SA in Mechelen: die treurmars gaat niet door (foto 2).

Het N-SA meldde vorige vrijdag dat “ondanks herhaalde pogingen” het niet mogelijk was hun 1-meibetoging “goedgekeurd te krijgen onder gunstige omstandigheden.” Was het de bedoeling dat het N-SA de Mechelse Grote Markt zou krijgen voor haar optocht en de traditionele socialistische 1-meioptocht dan maar moest uitwijken? Het wordt niet verduidelijkt op de website van het N-SA. Wel wordt gejankt over burgemeester Bart Somers (Open VLD) die “er geen probleem in (ziet) elk jaar op 1 mei de belangrijkste punten van de stad uit te lenen aan de meest kleurrijke organisaties.” Het N-SA verwijt klassiek en niet-klassiek links dat voor hen 1 mei “een klassenstrijd (is), of die boodschap achterhaald is in de 21ste eeuw wordt niet in vraag gesteld.” Hoezo? Wij dachten dat het N-SA de klassenstrijd erkende, zij het er een verkeerd antwoord op biedt. “Schertsvertoningen dienen aangeklaagd te worden”, zegt het N-SA nog stoer. “Als dat vandaag niet in de eigen straten kan, dan vandaag elders en morgen alsnog in diezelfde straten. Laat dan ook duidelijk zijn dat het N-SA het hier niet bij laat en de tanden in de volgende kans zal zetten. Het N-SA zal door de straten van Mechelen, van België en van Europa trekken voor deze schertsvertoning een halt toe te roepen. Niets zal weerhouden dat wij het arbeidersverraad aanklagen en niemand moet verwachten dat onze beweging conform de opgelegde liberale regels zal handelen.”

Maar dit jaar zal dus geen N-SA’er op 1 mei te zien zijn in Mechelen. Iedereen trekt naar Berlijn waar geestesgenoten van het N-SA erop rekenen te kunnen betogen, maar alle steun kunnen gebruiken en zeker die van het N-SA. “Het slagen van deze betoging zal in een belangrijke mate bijdragen aan de ambities van de Widerstand. Men kan dus alle steun gebruiken voor de Duitse bevolking die dag duidelijk te maken wie er aan de kant van het volk staat en wie mee gaat in de spelletjes van het systeem. (…) Daarom zal het N-SA op 1 mei 2010 meewerken aan het offensief in Berlijn, zodat volgend jaar het offensief doel kan treffen in België”, orakelt het N-SA. Met wie precies het N-SA wil optrekken in Berlijn wordt niet verduidelijkt. Er is wel een banner die verwijst naar de betoging in Berlijn, maar daar wordt geen verdere uitleg bij gegeven. Een andere illustratie van de organisatoren in Berlijn spreekt van Nationale Sozialisten (foto 3), de Duitse pers spreekt gewoonweg van nazi’s. Ook hier bijvoorbeeld. De Duitse politie is er alleszins niet gerust in. Er zijn voor 1 mei in Berlijn 46 bijeenkomsten aangekondigd, waarvan drie van extreemrechtsen en twintig van tegenbetogers. Tal van organisaties en personaliteiten roepen op tot Nazis blockieren. Naar het voorbeeld van Dresden.

Het N-SA zou haar website aanstaande zaterdag vernieuwen. De website zou een serieuzere look krijgen, in overeenstemming met de partijpolitieke ambities van het N-SA. Er zal echter meer nodig zijn dan een andere website om van het N-SA een serieuze organisatie te maken.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duitsland, actie, internationaal, aanverwant, n-sa |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.