26-04-10

NIET DE SLIMSTE ZET: NEONAZIKLEDIJ AANBIEDEN VIA JOODSE WEBHOSTER

Eind maart werd vanuit Vlaanderen op het internet een nieuwe handel gelanceerd in neonazi-kledij. Maar na een maand is de website verdwenen. De initiatiefnemers – actief bij Blood and Honour Vlaanderen – hadden voor het aanbieden van hun handel gebruik gemaakt van een website die gratis online wordt gezet door een Joods bedrijf. Tot de Joodse webhoster ingelicht werd over wie voor wat zijn internetfaciliteiten gebruike.

“Welkom op de webstek van No Surrender, het kledingmerk van Nationalisten!”, zo werd op 28 maart op het internet aangekondigd. “In tegenstelling tot de meeste andere merken gaat de opbrengst van No Surrender volledig terug in de Vlaamse nationalistische bewegingen. Het doel: Groeperingen de kans geven onze mechandise (sic) te verkopen, zodat ze zelf geen risico inversteringen (sic) hoeven te doen en toch het profeit (sic) (= de winst) kunnen gebruiken voor hun acties en activiteiten! Voor een blank Europa… No Surrender.” In de aanbieding: t-shirts en truien met slogans als Promoting white resistance en daarbij het zonnewiel opgebouwd met twaalf Sig-runes (de bliksemschicht-S uit het logo van de Duitse SS), afkomstig uit de mystieke beweging die Hitlers NSDAP en de SS voorzag van esoterische theorieën over de suprematie van het Arisch ras (foto 1, klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding). Of Death before dishonor en daarbij de afbeelding van een boksbeugel. Verder een neutraal ogend T-shirt met daarop Skinhead, honour, loyalty. En minder neutraal ogende kledij waarin het geloof uitgedrukt wordt dat het terug beter gaat gaan met de extreemrechtse tot neonazistische beweging (foto 2). Aanvankelijk enkel in modellen voor mannen. Dat vrouwen kiezen voor eigen vormen was eerst over het hoofd gezien. Maar het zou beteren: binnenkort zouden ook topjes met dergelijke opschriften en illustraties aangeboden worden.

“Het is leuk bedacht, maar het is een gratis website. Is het wel te vertrouwen?”, vroeg iemand zich af. “Ja, natuurlijk is het te vertrouwen! Ik zit er voor iets mee tussen”, antwoordde één van de initiatiefnemers. Op een Bloed en Bodem-festival op 10 april, ingericht door de Nationale Jeugd Nederland, zou een winkeltje met No Surrender-kledij opgezet worden. Maar de Nederlandse politie maakte vroegtijdig een einde aan het concert dat plaatsvond in Heinkenszand, in Zeeland. Negen mensen werden aangehouden. Nog meer pech werd op 18 april gemeld: de site zou even gehacked zijn, maar met wat wijzigingen stond hij terug online. “Met grote dank aan de linkse krakers. Daar we nu de site nog beter en overzichtelijker hebben kunnen maken! En nog beter beveiligd is!” De voorbije week ging de No Surrender-website echter opnieuw offline, en nu definitief. Meteen werd de schuld ervan in de schoenen geschoven van “linkse hackers”. De verklaring voor het verdwijnen van de website is echter eenvoudiger. De website was ondergebracht bij de gratis flash-webhost Wix.com. Wie daar even rondkijkt, merkt dat het bedrijf twee hoofdzetels heeft: één in New York en één in Tel-Aviv. Bovendien hebben de oprichters van het bedrijf ook niet bepaald namen als Gertrude of Wodan, maar wel Giora Kaplan, Avishai Abrahami en Nadov Abrahami. Twee mailtjes naar de ‘webhost’ volstonden om eerst de website en daarna de gehele account te verwijderen. “Met vriendelijke groet van het autonome antifa keyboard warrior commando”, meldt Indymedia Nederland.

Indymedia Nederland spreekt van een handel en website op initiatief van “Belgische nazi’s”. Verder onderzoek leert dat het kopstuk van wat rest van het traditionele Blood and Honour Vlaanderen erbij betrokken is. De No Surrender-initiatiefnemers zinnen nu op een nieuwe website. Deze keer zouden ze voor het online gaan betalen. “Onze ‘webmaster’ heeft zijn fouten ingezien en eervol ontslag genomen. Iemand anders heeft het overgenomen”, luidt het in één van de laatste berichten van de No Surrender Crew. Over hoe zinvol dergelijke kledij is, werd laatst nog gediscussieerd met één van de initiatiefnemers aan de toog van… café De Leeuw van Vlaanderen in Antwerpen. Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) mag er niet meer binnen nadat hun Antwerpse kringleider eerder dit jaar de inboedel vertimmerd had, maar ‘proper’ blijft het café daarom nog niet.

  • Update. In een reactie zegt No Surrender dat de medewerkers niet actief zijn bij het traditionele Blood and Honour Vlaanderen, en No Surrender geen afdeling is van het traditionele Blood and Honour Vlaanderen. Dat laatste hebben wij nooit beweerd.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.