03-05-10

ROSEKE, ROSEKE, ROSEKE TOCH. IN OPLEIDING BIJ VOOR FRAUDE VEROORDEELDE VASTGOEDMAKELAAR

Het ziet er niet goed uit voor Marie-Rose Morel (foto 1) voor een plaats op de Senaatslijst van het VB. Twee dagen nadat Filip De Man op zijn website schreef dat men het druk-druk-druk heeft op het VB-partijhoofdkwartier (“vergaderingen over de nakende verkiezingscampagne, lijstvormingsbesprekingen, (…) noem maar op”) was Marie-Rose Morel nog altijd niet gecontacteerd over de lijstvorming. Uiteindelijk werd haar de tweede lijstduwersplaats op de Senaatslijst aangeboden, dezelfde plaats als bij de Europese verkiezingen... toen ze vanop die plaats niet verkozen geraakte ondanks een fenomenaal aantal voorkeurstemmen. "Als dat een strijdplaats is, dat Bruno Valkeniers er dan zelf gaat staan", repliceerde Morel in Gazet van Antwerpen. Het was Marie-Rose Morel vorig jaar al duidelijk geworden dan het VB haar liever kwijt dan rijk is, en geen enkele andere partij wil zich verbranden aan Morel. De Schotense zoekt dan maar een eerbaar beroep buiten de politiek… maar stuit daar ook al op slecht volk.

Terwijl de VRT-website deredactie.be Morel nog eens om een opiniebijdrage vroeg  (“
De teerling is geworpen, België barst.”) schreef Morel op haar eigen blog over VB-parlementslid Bruno Stevenheydens die bekendmaakte niet langer VB-lid te zijn: “Het vertrek van een stemmenkanon en harde rechtlijnige werker als Bruno is een aderlating. Jong, dynamisch, populair, bijzonder pienter en begenadigd met een verfrissende rechtlijnigheid. Zijn fenomenale score in Beveren bij de gemeenteraadsverkiezingen bewijzen dat ik niet de enige was met een bijzonder hoge achting voor Bruno Stevenheydens. Ik ben bijzonder ongelukkig vast te stellen dat – alweer dezelfde mensen – een talent voor mijn partij naar de uitgang hebben begeleid.” Het is weinig waarschijnlijk dat “alweer dezelfde mensen” Morel alsnog een kans bieden voor een politieke rol op landelijk niveau.

Dan maar een eerbaar beroep gezocht buiten de politiek, en sinds vier maanden volgt Marie-Rose Morel een stage om immobiliënhandelaar te worden. Ze doet dat bij de flamboyante Philippe Kerstens (foto 2) die het voorbije decennium grote sier maakte als zaakvoerder van een paar vennootschappen. In maart 2008 werd Four Oaks, dat dure vastgoedprojecten op stapel zette in Knokke, Edegem en Brasschaat, failliet verklaard. Het vennootschap bleek een lege doos te zijn. Tientallen klanten waren hun voorschotten kwijt. Een paar maanden eerder, in oktober 2007, werd een ander vennootschap van Kerstens, Landscaping International Real Estate And Investment Company, ook al failliet verklaard. Philippe Kerstens is nu veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes maanden effectief, en een geldboete, voor onder meer bedrieglijk opzet en fraude. Gezien het een straf beneden de drie jaar gevangenis is, zal hij in de praktijk evenwel niet naar de gevangenis moeten.

Sinds kort is Kerstens weer actief als makelaar, nu met Landlord Properties. Hij doet opnieuw aan projectontwikkeling, onder meer aan de Turkse Riviera. “Een buitenkans!”, luidt het op de website van het bedrijf. Philippe Kerstens is sinds vier maanden de stagemeester om Marie-Rose Morel het beroep van immobiliënhandelaar aan te leren. Roseke, Roseke, Roseke toch. Waarom voelt ge u altijd aangetrokken tot volk van het slag als Philippe Kerstens en Philip Dewinter?

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morel |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.