30-05-10

INTUSSEN IN BRUGGE: STRAALBEZOPEN JEAN-MARIE DEDECKER, VB-MILITANTEN VOOR EXPORT ELECTRABEL-WINST NAAR FRANKRIJK

Een straalbezopen Jean-Marie Dedecker maakte vrijdagavond van het enige 'kopstukkendebat’ in Brugge naar aanleiding van de verkiezingen op 13 juni een maat voor niets. Het debat was ingericht door de Vlaamse Volksbeweging, afdeling Brugge. De Brugse Stadsomroep maakte er onthutst een verslag over. 

"Het opgezette schouwspel werd er na een uur, toen Jean-Marie Dedecker te laat en duidelijk beneveld binnenstrompelde, een vloed van schelden, verwijten en zwartmaken, meestal zonder enig fundament, en van persoonlijke aanvallen, waarbij moderator van dienst Hugo Maes helaas niet bij machte bleek om het debat weer in goede banen te leiden. Terwijl de andere kandidaten in twee rondes wel hadden geprobeerd bij de les te blijven en te antwoorden op de vragen van Hugo Maes, die vroeg naar oplossingen voor BHV en de staatshervorming en naar hoe de stijgende kosten van de sociale zekerheid en projecten van de partijen in financieel evenwicht met de inkomsten van de Federale Staat kunnen worden gebracht. In plaats van daarop te antwoorden lalde Dedecker erop los, met daarbij zware persoonlijke aanvallen op onder meer Renaat Landuyt (SP.A) en Sabien Battheu (Open VLD). Hij had in het publiek bovendien duidelijk wat aanstokers meegebracht die het niveau van het debat, voor zover daarvan nog sprake, helemaal kelderden.

Tegen dat het debat af was, was iedereen al lang vergeten hoe Pol Van Den Driessche (CD&V), bij de vorige verkiezingen nog kartelgenoot van N-VA, had gepoogd met duidelijke en steekhoudende argumenten onder meer de ‘500 000 jobs’ plannen die Daphné Dumery (N-VA) had ontvouwd, terug te brengen tot de realiteit: onmogelijk en demagogisch. Niemand had het aan de uitgang ook nog over hoe Renaat Landuyt met verve had gepleit tegen de huidige Franse ‘energie-uitbuiting’, waarbij overigens opvallend veel tegenwind kwam vanuit publiek dat voor Vlaams Belang en Lijst Dedecker kwam applaudisseren. Klaarblijkelijk zijn die twee extreemrechtse partijen wel voor de export van de winst van Electrabel naar Frankrijk gewonnen, een opvallende vaststelling.

Maar over al deze zaken werd aan de uitgang niet meer gepraat: het ging enkel nog over hoe Dedecker ‘moest gaan pissen’, halfweg zijn deelname aan het debat en over hoe hij onder applaus van de meegebrachte en al even beschonken meute zijn collega's aan tafel persoonlijk schoffeerde, en een lijst van al dan niet terechte klachten debiteerde, zonder zelf ook maar één voorstel aan te brengen. Jammer dat de enkele wel duidelijk boodschappen uit het debat hierdoor volkomen verwaterden bij het begrijpelijk teleurgestelde publiek...”

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: west-vlaanderen, dedecker, 13 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.