01-06-10

DIRTY DEWINTER

Met de moed van de wanhoop probeert het VB op te vallen in de verkiezingscampagne. Was bij de vorige verkiezingen Jean-Marie Dedecker de lieveling van de media, deze keer is het Bart De Wever. Vorig jaar was Marie-Rose Morel de VB’(st)er die tijdens de kiescampagne de meeste televisiezendtijd kreeg, maar zoals bekend wil Marie-Rose Morel niet meer opdraven in het VB-circus. Geen plaats meer op een VB-lijst, Morel was zelfs niet aanwezig op het verkiezingscongres van het VB vorige zondag in Antwerpen. Weg extra zendtijd op de Vlaamse televisie. Wat dan gezongen?

Een paar mensen herinnerden zich dat bij het verkiezingscongres vlak voor de Vlaamse parlementsverkiezingen vorig jaar één quote was blijven hangen: “Waar is de poen voor uw pensioen? In de pocket van Mohammed.” Een quote overigens die Filip Dewinter niet in een spontane opwelling deed, maar vooraf was doorgesproken met Bruno Valkeniers. Vandaar dat voor het verkiezingscongres vorige zondag, opnieuw in zaal Zuiderkroon in Antwerpen, de sprekers zich om ter hardst inspanden om ranzige uitspraken te doen. Het Nieuwsblad zette op 3 Alexandra Colen met haar betoog over de “theologie van de immigratie”. Volgens Alexandra Colen zijn de moslims niet naar Europa gekomen om economische redenen, ze doen aan “veroveringsimmigratie”: “Een vingerknipen en ze nemen de boel hier over.” Voelt Alexandra Colen zich zo onzeker over haar katholiek geloof, dat ze nu zo moet uithalen naar de islam(ieten)? Of is het haar onzekere plaats op de lijst die haar tot dat soort uitspraken drijft? Is la Colen vergeten dat België Marokkanen en Turken is gaan halen voor het werk in de Limburgse koolmijnen? Enfin, op twee in de hitparade van Het Nieuwsblad van ranzigste uitspraken: Filip Dewinter met: “Tegenwoordig wordt Leven als God in Frankrijk vertaald als Leven als Mohammed in België.” Op één Anke Van dermeersch: “De definitie van de ideale islamiet? Die kijkt niet om als een vrouw passeert, hij rookt niet, drinkt niet en hij werkt niet.” Het was de opwarmer voor het verkiezingscongres vorige zondag.

Als het VB over vreemdelingen spreekt, is het thema ‘criminaliteit’ natuurlijk nooit ver weg. “We moeten de criminelen opnieuw assertief in de ogen durven kijken en met gelijke munt betalen”, wist Filip Dewinter (foto 1). “Of zoals Clint Eastwood als inspecteur Callahan in mijn favoriete film Dirty Harry zegt: “Go adead, make my day!” Wij hebben de film niet gezien, maar de affiche (foto 2) laat ons toch vermoeden dat de wijze waarop Dirty Harry een en ander weg wil à la manière van Bart Debie is. Niet echt een voorbeeld van beschaving. (Foto 3 = foto 1 + 2. Klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding.) Uiteraard passeerden Sharia4Belgium en Sharia4UK ook de revue. Filip Dewinter: “Abou Imram, Rim Ram of Bim Bam laat ons (…) zonder blozen weten dat ‘de islam ons de beschaving zal brengen want dat de Westerse beschaving alleen maar kan leiden tot alcoholisme, verslaving, pornografie en criminaliteit'.” En dat pikt Dewinter niet. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding heeft klacht neergelegd tegen Sharia4Belgium wegens homofobe uitspraken. Het Centrum zal het dossier vervolledigen met uitspraken van Sharia4Belgium over het “superieur zijn” van de waarden van moslims, en niet-moslims die “apen en varkens zijn.” Volkomen terecht dat dit bekeken wordt in het licht van de wetgeving tegen het aanzetten tot discriminatie en geweld, maar wordt er parallel ook een dossier aangelegd over het VB? De ‘opwarmer’ van Anke Van dermeersch en andere uitspraken op het VB-congres vorige zondag is al even ver naast de pot pissen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: racisme, dewinter, colen, 13 juni, van dermeersch |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.