03-06-10

ALEXANDRA COLEN NIET ZO MOEDIG ALS HAAR KATHOLIEKE VOORGANGERS

Gisterenmorgen verscheen op zowat al nieuwswebsites het bericht dat Alexandra Colen (foto 1) aanstaande maandag in Antwerpen een “krantenverbranding” wil houden. Het nieuws was door het persagentschap Belga opgepikt van een persmededeling die ook op Colens website en Facebook verscheen. In de late namiddag was de “krantenverbranding” afgezwakt tot een “krantenverscheuring”. Niet wegens de vanzelfsprekende parallellen met de boekverbrandingen tijdens de inquisitie (foto 2) of het nazi-regime (foto 3), maar omdat Alexandra Colen intussen ontdekt had dat het in Antwerpen verboden is op de openbare weg zomaar een vuurtje te stoken. Alexandra Colen: dat is eerst wat zeggen, en dan pas nadenken.

“De Vlaamse pers is een van de slechtste ter wereld. Niet in staat om te overleven zonder overheidssubsidies houden de media de mensen dom en helpen ze actief mee aan de ondermijning van moraliteit, Vlaamse identiteit en soevereiniteit”, fulmineert la Colen in haar persmededeling. “De media zijn de grote promotoren van de alles-kan-alles-mag-mentaliteit. De media liegen en manipuleren het nieuws. Wij hebben er genoeg van! De media bestaan dankzij belastingsgeld van de burgers. Bijgevolg eisen wij dat ze degelijke informatie brengen en geen staatpropaganda. Weg met de Vlaamse media. Wij eisen informatie!” “Indien de politie het verbranden van kranten zou verbieden (wegens milieudelict of om een andere reden) houdt Colen een openbare krantenverscheuring”, hield ze nog een slag om de arm. “Volgende kranten en weekbladen worden omwille van hun fundamentele oneerlijkheid en linkse betweterigheid verbrand of verscheurd: Gazet van Antwerpen, De Morgen, De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack. Ook staatszender VRT zal symbolisch verbrand worden.” Hoe de VRT symbolisch zou verbrand of verscheurd worden, wordt niet uitgelegd. “Wie wil meedoen omdat hij/zij ook genoeg heeft van onze oneerlijke, bevooroordeelde, immorele pers is welkom. Breng enkele oude kranten mee. Wij verbranden kranten, geen boeken, en zeker geen mensen. Het leven is heilig”, besluit Alexandra Colen.

Een en ander begrijpen wij toch niet. (1) Waarom is Het Laatste Nieuws niet in het rijtje kranten opgenomen? Het is weliswaar geen linkse krant, maar dat is Gazet van Antwerpen, om maar enkel die te noemen, ook niet. Maar als er één krant is die de “alles-kan-alles-mag-mentaliteit” verspreidt, dan is het toch wel de liberale Het Laatste Nieuws. (2) Colen voelde wel aan dat er misschien een probleem is met vuur te stoken op de openbare weg, maar waarom dan niet eerst even naar de website van de Stad Antwerpen surfen? Daar vind je de Antwerpse politiecodex, en met een zoekfunctie waar je “vuur” ingeeft, kom je meteen op het artikel 159 § 1 dat zegt dat het verboden is op de openbare weg of de nabijheid ervan vuur te maken. En waar het wel toegelaten is, reclameert het VB er over. (3) Colen voelt met haar natte teen ook wel aan dat men een parallel zou kunnen maken met de boekverbrandingen door nazi’s, en schrijft dan uitdrukkelijk kranten en niet boeken te willen verbranden. Maar wat is dan het verschil tussen een verwerpelijke krant en een vermaledijd boek? (4) Alexandra Colen kan anders niet klagen over de persbelangstelling de jongste dagen: de voorbije drie jaren voerde ze geen klap uit in het parlement, maar nu ze op de lijstduwersplaats op de VB-lijst is beland haalt ze om de haverklap de pers.

(5) In plaats van te schelden op de pers, zou Alexandra Colen beter Filip Dewinter de levieten lezen. Die beweerde dat Het Nieuwsblad “Alexandra Colen op één” had geplaatst in een “top-drie-van-de-meest-ranzige-uitspraken” op het VB-congres vorige zondag, maar het was wel degelijk Anke Van dermeersch op één, en Alexandra Colen slechts op drie, zoals wij schreven. Last but not least verkijkt Colen de kans om in de voetsporen van haar oerkatholieke voorvaderen te stappen door slechts een krantenverscheuring en niet een krantenverbranding te organiseren. Op 13 juli 1521 vond op de Grote Markt de eerste boekverbranding in Antwerpen plaats: katholieken gooiden er 400 boeken van de protestant Maarten Luther in het vuur. Maar waarschijnlijk hadden ze toen nog geen politiecodex zoals nu.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, colen, 13 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.