05-06-10

MEER PERS EN POLITIE DAN N-SA'ERS VOOR 'EEN VUIST VOOR PALESTINA'-ACTIE

N-SA Berlijn 1 mei 2010N-SA-Een-vuist-voor-PalestiN-SA Een vuist voor Palestina-actie 1Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) heeft nog eens een stapje in de wereld gezet. De laatste keer was op de 1-meioptocht van neonazi’s in Berlijn (foto 1, klik eenmaal op de foto voor een grotere versie), waar de neonazi’s door het massaal protest van antifascisten slechts 350 meter konden afleggen. Bij de Een vuist voor Palestina-actie gisterenavond in Antwerpen werd zelfs geen stap gezet. Er was gewoon te weinig volk voor enige actie.

Er werd verzameld aan het Centraal Station. Ruben Rosiers was, met vriendin en spandoek, de eerste ter plaatse. Even later doken drie Nederlandse kameraden van de Nationale Jeugd Nederland op. Druppelsgewijs volgden andere Vlaamse kameraden, maar bij zeventien stopte de teller. “Tezamen zullen wij enkele symbolische protestacties voorzien in de Antwerpse binnenstad. Indien mogelijk zullen wij dit protest tot in de Joodse wijk van Antwerpen brengen”, had het N-SA aangekondigd op haar website. De sightseeing in de Joodse wijk werd niet toegelaten door het Antwerps stadsbestuur. Het zou dan een tocht over de Keyserlei worden, om daarna terug te keren naar het Centraal Station. Thierry Vanroy bleef tijdens de toespraak van opperhoofd Eddy Hermy en de daaropvolgende fotosessie voor de plaatselijke pers uit beeld, hij filmde het gebeuren. Zo bleven nog slechts zestien mensen over om op de Keyserlei te paraderen, en dat vonden ze zelfs bij het N-SA te belachelijk om te doen. Eddy Hermy zocht een verklaring voor de lage opkomst in de aankondiging dat een Joodse burgerwacht zou waken over de veiligheid in de Joodse buurt tijdens de manifestatie van het N-SA. Hermy wist niet dat “een minderheid” hier een eigen militie mag hebben, en vond in ieder geval dat dit niet kan. Als Hermy consequent is, zal bij het volgend congres/concert van zijn N-SA-clubje dan ook geen ordedienst meer zijn. De politie die een oogje in het zeil houdt, moet voldoende zijn.

Maar helaas zijn ze bij het N-SA niet altijd consequent. Toen N-SA’ers een pamfletje uitdeelden aan de toeristen en passanten aan het Centraal Station vroeg iemand die net een pamfletje had gekregen: “Jullie zijn tegen de dictatuur?” “Tegen de dictatuur van Israël”, was het antwoord. Een andere dictatuur kan blijkbaar wel. Het was tenslotte uitkijken naar de kledij van de manifestanten. Het ordewoord was: “Kleed u neutraal en neem geen attributen mee die als provocatief kunnen worden beschouwd.” Kris Roman was de uitzondering die de regel bevestigde: hij verscheen in smetteloos wit (foto 2, klik eenmaal op de foto voor een grotere versie). Ruben Rosiers en Wim Biront (op dezelfde foto 2: de eerste twee vanaf links die de spandoek vasthouden) hebben kennelijk niets anders in hun kleerkast dan zwarte T-shirts met het opschrift Nationaal Revolutionair, en daarbij de hamer en het zwaard symbool van de NSDAP en daarna de Hitlerjugend. Matthias ‘Mattke’ Van Hoof (uiterst links op foto 2) showde zijn No Surrender-kledij. En ja, voor sommigen (foto 3) is het met om het even welke kledij niet te verbergen dat ze aanhanger zijn van de “14” woorden van de Amerikaanse nazi David Lane "We must secure the existence of our people and a future for white children", en een ander favoriet getal “88” (dat staat voor ‘Heil Hitler’) is. Tussen de “14” en “88” een “S” zoals we die kennen van de SS. Maar verder was het een zonnige avond in Antwerpen.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, aanverwant, n-sa |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.