08-06-10

UIT DE KLEREN VOOR HET VB

Hieronder werpen we een blik op extreem-rechts in Franstalig België, maar we vergeten extreem-rechts in Vlaanderen natuurlijk niet. “Eigen Volk Eerst!”, zou Filip Dewinter zeggen. Supporters gooien alles in de strijd om het VB alsnog aan wat stemmen te helpen tegenover de tsunami van stemmen voor de N-VA.

Ene Hilde De Breuckere (21 j.) had gisteren nog “een zwaar examen” aan de Universiteit in Gent en zou daarna uit de kleren gaan voor haar Facebook-vrienden. Eén van haar Facebook-vrienden vroeg hoe het examen verlopen is, maar daar heeft ze (nog) niet op geantwoord. Maar uit de kleren gaan, dat was geen probleem (foto, voor een grotere versie eenmaal op de foto klikken).  “Wil je dit voor altijd onder een boerka? Neen? Stem dan Vlaams Belang!”, is de boodschap. “Vlaams  en vrij, zo ben ik”, vult ze nog aan. Facebook-vrienden waren (de Facebook-pagina is gisterenavond offline gezet) vooral VB’ers (Barbara Pas, Bart Debie, Koen Dillen…) en N-VA’ers (Bart De Wever, Ben Weyts, Helga Stevens…). En verder Voorpost’ers (Yves Pernet, Sacha Vliegen…), intellectuelen aan de rechtse Vlaams-nationalistische kant (Johan Sanctorum, Koenraad Elst…), de rechtervleugel in andere partijen (CD&V’ster Brigitte Grouwels, LDD’er Boudewijn Bouckaert…), extreem-rechtse studenten en hun clubjes (NSV’er Wouter Opdenacker, KASPER-Gent…) en de uitzonderingen die de regel bevestigen (de Groen!en Meyrem Almaci, Luckas Vander Taelen…).

Johan Sanctorum, die zich tegenover Benno Barnard liet ontvallen tekstschrijver te zijn voor onder andere VB-voorzitter Bruno Valkeniers, is in de wolken. “La Cicciolina nouvelle est arrivée. (…) Grote klasse”, schrijft Sanctorum op zijn Facebook-pagina. En verder: “Dapper meisje, zou ik zeggen. En daar heeft ze echt een gevoelige snaar geraakt.” “Het model en het onderwerp lijken me hier, hoe dan ook, te domineren. Het blaast je weg. Sinds Rubens zoiets niet meer gezien…” Raf Milis vreest opgezet spel: “Heeft er iemand haar al eens in het echt gezien? Ik vrees ervoor…” Wouter Opdenacker vraagt: “Heeft Hilde geen interesse om bij de NSV! in Gent te komen?” Godelieve Vaesen, voormalig voorzitster van de Vlaamse Journalisten Vereniging (VJV), stelt voor: “Dat meisje zou in de straten moeten hangen, aan grote borden! Andere partijen deden het haar al in minder uitgesproken vorm voor trouwens… waardoor de boodschap onduidelijk bleef. Een boodschap als deze kan alleen moedwillig verkeerd geïnterpreteerd worden!” Deze foto op grote borden in de straten? Al even over nagedacht hoe Alexandra Colen zou reageren? En die haalt tegenwoordig zo gemakkelijk de pers (1, 2).

Gisterenavond verdween de Facebook-pagina van Hilde De Breuckere van het internet, maar een uurtje later was ze er met een nieuwe pagina. Voor het geval ze nog eens zou verdwijnen, raadt ze aan haar te contacteren via de Facebook-pagina “Stem Vlaanderen onafhankelijk!” Een pagina opgezet door… Johan Sanctorum. 

00:30 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 13 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.