21-06-10

SCHOON VOLK BIJ DE N-VA

Sommige politici passen zich ontzettend vlug aan. Neem nu Siegfried Bracke. Toen hij op 4 mei bekendmaakte lijsttrekker te zijn van de N-VA konden velen zich niet inbeelden dat Bracke binnenkort de Vlaamse Leeuw zou zingen. Maar op 13 juni was het al zover (zie op 5’27” en 5’47” van dit filmpje). Anderzijds kan Siegfried Bracke zijn ‘wijsneus zijn’ niet afleggen, zo bleek toen hij de amper een dag verkozen jonge Limburgse spoedarts en partijgenote Kim Geybels (28 j.) op haar Facebook-pagina bekritiseerde omwille van de kledij waarin ze zich onverwacht had laten filmen als kersvers senator (foto 1). Te sexy, vond Bracke. Vrouwelijke politici reageerden misnoegd. “Ik hoop dat Bracke zich in de toekomst wat meer zal bezighouden met inhoud dan met de kledij van zijn collega’s”, zei Wivina Demeester (CD&V).

Overigens heeft de N-VA nog wel meer ‘schoon volk’ het parlement binnengeloodst. Naast voormalig lingeriemodel Nadia Sminate (28 j.),  fashion styliste Minneke De Ridder (29 j., foto 2) bijvoorbeeld. Ze stond in Antwerpen op een onverkiesbaar geachte achtste plaats en behaalde meer voorkeurstemmen dan de nummers vijf, zes en zeven op de lijst. “Ziet er ook veel beter uit dan de nummers vijf, zes en zeven op de lijst”, schreef De Standaard/Het Nieuwsblad. In elk geval geraakte ze met haar voorkeurstemmen als achtste op de lijst wél verkozen, ze sprong over de zevenste op de lijst. Minneke De Ridder komt uit een Vlaams nest (grootvader was Volkunie-burgemeester in Nijlen, moeder is gemeenteraadslid voor de N-VA in Ranst) en ten huize Minneke De Ridder is het al van hetzelfde. Echtgenoot Tom is voorzitter van Jong N-VA in het arrondissement Antwerpen, en de zoontjes Wout (11 j.) en Ward (9 j.) zingen de Vlaamse Leeuw al uit volle borst. “Onze zoontjes Wout en Ward kenden op zeer jonge leeftijd reeds hun volkslied al en zingen dat dan ook fier, met het (sic) hand op het hart, uit volle borst mee telkens ze daar de kans toe krijgen”, schrijft Minneke De Ridder op haar website.

Over haarzelf schrijft Minneke De Ridder dat ze haar “eerste stapjes in de politiek" zette in 2005. “Al snel werd ik ook actief lid van TAK (Taal Aktie Komitee) waardoor ik wel eens administratief aangehouden werd (zie op 4’15” van dit filmpje, nvdr.), maar alles voor het goede doel!” Verder is Minneke De Ridder actief bij de Vlaamse Volksbeweging (VVB), en een grote passie van het hele gezin is de Vlaamse drumband Kempenland. “Ik zou graag blijven trommelen”, verklapte ze aan Het Laatste Nieuws na haar verkiezing als Kamerlid. In het federale parlement wil ze zich toeleggen op een Vlaamse zorgverzekering en de kinderbijslag. Die Vlaamse zorgverzekering is anders wel materie om in het Vlaams parlement te bespreken, en niet het federale parlement. Minneke De Ridder bewondert haar kopman Bart De Wever. “Vroeger had ik een boon voor Filip Dewinter. Die is verbaal ook wel sterk, maar Bart overtreft alles.” Uit haar fotoalbum blijkt dat Minneke De Ridder naast naar fuiven ook elk jaar naar de IJzerwake gaat (foto 3), de VB-afsplitsing van de IJzerbedevaart.

Bij de video’s die ze als Minneke de leeuwin op Netlog postte, is er de video Godsvrede waarin gepleit wordt dat de Vlaamsvoelenden zich “na al die jaren broedertwist” verenigen. Daarbij passeren zowel de N-VA de revue als het VB en Lijst Dedecker, en ook de VMO, een collaborateur als Staf De Clercq en Verdinaso-leider Joris Van Severen. Zou Siegfried Bracke daar een opmerking over maken op Minneke De Ridders Facebook?

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-va, 13 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.