28-06-10

NIET ENKEL WOESTIJNVIS: OOK VB-SYMPATHISANTEN VERSTUREN FAKE-BERICHT

Een dikke week geleden was er enige heisa omdat fake berichten van het – zo bleek – met Woestijnvis gelieerd zogenaamd onderzoeksbureau Data Driven zomaar overgenomen werden door de pers. Voor Alexandra Colen was het zelfs aanleiding om een tweede krantenverscheuring aan te kondigen, deze keer in het parlement. Maar ook het op één na leukste bericht uit VB-hoek, Uit de kleren voor het VB, blijkt een fake-bericht te zijn.

Ene Hilde De Breuckere (foto, 21 j.) ging na haar laatste examen aan de Gentse universiteit op Facebook uit de kleren omdat ze niet wilde dat haar naakt lichaam onder een boerka weggestopt moet worden. Tekstschrijver voor VB-voorzitter Bruno Valkeniers Johan Sanctorum was lyrisch over Hilde De Breuckere, NSV’er Wouter Opdenacker solliciteerde Hilde De Breuckere meteen om lid te worden van het NSV-Gent, Godelieve Vaesen stelde voor Hilde De Breuckere op grote borden in het straatbeeld af te beelden… Alleen ene Raf Milis vroeg zich af of het geen opgezet spel was. En Raf Milis, student journalistiek aan de Hogeschool Limburg, heeft gelijk. De foto van ‘Hilde De Breuckere’ is van het internet geplukt door enkele studenten. Hilde De Breuckere die uit de kleren gaat voor het VB is een fictief personage. “Jammer voor de gasten bij wie de hormonen begonnen op te spelen”, schrijven de studenten die achter het idee zitten.

Ze wilden “op een ludieke manier (…) aangeven dat het Vlaams Belang nodig is, in het Vlaamse onafhankelijkheidsproces en de strijd tegen de islamisering. Maar hun communicatie mag best wat pittiger. Vandaar Hilde, onze sexy masquotte (sic, dat moet ‘mascotte’ zijn). De verkiezingen zijn gedaan. N-VA is de winnaar, het radicalisme van het VB sloeg niet aan. Het zij zo. Als geëngageerde jongeren blijven wij nochtans geloven in een radicale remediëring van de Belgische ziekte. Wij geloven ook in een Forza Flandria, een Vlaams front dat de lamme goedzakken over de schreef kan trekken. N-VA zal zich nu in de Belgische slangenkuil moeten begeven, niemand weet in welke toestand zij daaruit zullen geraken. Het doembeeld van Egmont en het fatale Belgische compromis staat weer voor de deur. Nu gaan wij een stevige pint pakken. Leve de Vlaamse republiek, het ga jullie goed!”

Nadat ‘Hilde De Breuckere’ van Facebook verwijderd was – waarschijnlijk geen ingreep van Facebook zelf, maar een initiatief van de studenten achter het personage – had een nieuw klad Vlamingen zich bevriend met Hilde De Breuckere. Vooreerst een behoorlijk aantal VB-personeelsleden en -parlementsleden. Van Barbara Bonte over Filip De Man tot Tanguy Veys. Die laatste heeft zelfs in de kieslijst van Gent gespeurd naar het adres van Hilde De Breuckere, maar het adres natuurlijk niet gevonden. Waren ook fan geworden van Hilde De Breuckere: een aantal democraten zoals de Open VLD’ers Bart Somers en Bart Tommelein tot de babes van de N-VA Kim Geybels en Minneke De Ridder en hun kledijadviseur Siegfried Bracke. Men mag niet elk bericht wantrouwen, maar vrouwen die voor het VB uit de kleren gaan… Dat is een verzinsel.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media, 13 juni |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.