04-07-10

DEWINTER BUITEN STRIJD. OP ANTWERPSE GROTE MARKT AANGEVALLEN EN GEBETEN DOOR MECHELSE HERDERSHOND

Geluk kan soms in een klein hoekje verscholen zitten. Ongeluk ook. Bart Debie twitterde donderdag: “Zonet gevecht met de brandnetel in mijn tuin verloren: (auw…” Maar dat is natuurlijk nog niets met wat Filip Dewinter diezelfde dag overkwam. En die twitterde daar slechts over nadat het bekendgeraakte via Het Laatste Nieuws.

Donderdagavond werd Filip Dewinter op de Antwerpse Grote Markt aangevallen en gebeten door een Mechelse herdershond. Dewinter kwam net van een partijfeest. Filip Dewinter: “Op weg naar de auto liep ik voorbij een man met een Mechelse herder. Ik heb zelf twee herdershonden, dus ik voel mij op mijn gemak bij die dieren. Ineens sprong die hond naar mijn borst en beet. Ik schrok, wisselde enkele woorden met de eigenaar en ging verder.” Pas ’s nachts werd Dewinter gewaar hoe hard de Mechelse herder hem te pakken had gehad. De vijf tanden van de hond stonden in zijn buik. Eromheen was een bloeduitstorting van twintig cm lang. “De dokter raadt mij platte rust aan. Er zit een klonter in de bloeduitstorting. Als die tegen maandag niet weg is, moet hij mogelijk operatief worden weggehaald”, aldus nog Filip Dewinter.

Dat Dewinter twee herdershonden heeft, was bekend. In Dag Allemaal poseerde Dewinter al met Donna en Xaro. Die laatste mocht ook al figureren in de campagne voor de federale verkiezingen in 2007, als Dewinter  met Xaro en de slogan Hier waak ik! uitpakte (foto). Na de psychologische nederlaag bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen in 2006, waren die federale verkiezingen in 2007 de eerste van sindsdien al drie verkiezingsnederlagen op rij voor het VB (1, 2). Dewinter mag dan wel de stoere bezitter zijn van twee Mechelse herdershonden, hij heeft met dat ras van honden ook wel zijn miserie mee.

00:15 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.