27-07-10

EEN GOEDE ZAAK VOOR MOREL, EEN SLECHTE VOOR HET VB

Vandaag, dinsdag, ligt er weer een nieuw exemplaar van ’t Pallieterke in de krantenwinkel. Nog altijd de moniteur van de rechts-radicale Vlaams-nationalisten. Vanzelfsprekend zullen we het blad inkijken. Maar vorige week was ’t Pallieterke wel bijzonder kort over het ontslag van Marie-Rose Morel bij het VB.

 

’t Pallieterke: “Marie-Rose Morel heeft haar lidmaatschapskaart teruggestuurd naar de Madou in Brussel. Al drie weken geleden. Zij zal daar wel haar redenen voor hebben. Net zoals Bruno Valkeniers en co hun redenen hebben gehad om dat niet aan het klokzeel te hangen. En om er gelaten en berustend op te reageren toen dat via Het Laatste Nieuws toch uitlekte. Het minste wat men kan zeggen, is dat de passage van Marie-Rose in het Vlaams Blok/Belang niet onopgemerkt is voorbijgegaan. Waarom het verkeerd gelopen is? Om vriendschap te sluiten moet ge minstens met twee zijn, maar om ruzie te maken ook. Marie-Rose heeft nog altijd haar voor- en tegenstanders in de partij.” En dat was het. Meer niet over de op Filip Dewinter na grootste stemmentrekker van het VB, de VB’(st)er die bij de voorlaatste verkiezingen de meeste zendtijd kreeg van de VRT-televisie, de VB’(st)er die als geen ander stemmen aantrok die anders niet naar het VB zouden gaan. Het is blijkbaar nog altijd over eieren lopen als het thema Marie-Rose Morel bij het VB-publiek ter sprake komt.

 

Jarenlang sprak Marie-Rose Morel over de noodzaak van een andere aanpak van VB-thema’s, maar hoe dan wel? Die ene keer dat ze er concreet over was, was het toch wel teleurstellend. Marie-Rose Morel in de Nederlandse krant Trouw: “Je moet op tijd vernieuwen om de mensen te blijven boeien en in je communicatie meegaan met de tijd. Mijn boodschap zou even hard zijn (dat blijkt ook elders in het interview, als ze pleit voor “een hard uitzettingsbeleid, desnoods manu militari”, red.), maar ik zou die (boodschap) niet brengen in slogans. Wel in een power-pointpresentatie, met alle cijfers over de migratie.” Marie-Rose Morel zal toch niet uit het VB zijn gestapt wegens het ontbreken van power-pointpresentaties ?! Voor Marie-Rose Morel is het een goede zaak dat ze zich niet meer laat opjagen door het pakken van postjes via het VB; het VB dreigt zich nog meer te verliezen in de marginaliteit nu het een stemmentrekker en brugfiguur naar niet-VB’ers als geen ander verliest.

 

Na ook al het ontslag van Karim Van Overmeire (anders dan Morel tot VB-volksvertegenwoordiger gegroeid als oud-NSV’er, oud-voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, oud-Voorpost’er…) zal Rob Verreycken zijn mening wel moeten herzien dat het met het VB na de partijraad in juni in Hoboken terug de goede kant op gaat. Het is niet uitgesloten dat het VB terug meer stemmen haalt, maar dat zal dan zijn ondanks zichzelf en een eventueel succes vasthouden kan de partij niet. Dat is intussen ook al bewezen. (Foto: Marie-Rose Morel wordt door Hans Verreyt als spreekster ingeleid bij de 'zomeruniversiteit' van de Vlaams Belang Jongeren in 2007.)

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morel, van overmeire |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.