26-07-10

MET DEWINTER EN DEBIE IN BERLIJN (1): PERSMEDEDELING

Berlijn-4.jpgBerlijn-5.jpgZoals hier aangekondigd reisden zaterdag 17 juli Filip Dewinter en Bart Debie naar Berlijn voor een bijeenkomst van Pro Deutschland. Bart Debie verspreidde er een persmededeling over: Linkse betogers gebruiken geweld om Dewinter en Debie toegang tot Berlijns stadhuis te ontzeggen. Dat Debie zelf als politieagent veroordeeld is voor overmatig gebruik van geweld brengt hij niet in herinnering.

 

Bart Debie: “Afgelopen weekend vond in de Duitse hoofdstad Berlijn een partijmeeting plaats van de Duitse burgerbeweging Pro-Deutschland. Als eregasten en sprekers waren onder andere Filip Dewinter en Bart Debie van het Vlaams Belang uitgenodigd. De meeting verliep niet zonder slag of stoot. Te meer daar de Duitse organisatoren van Pro-Deutschland al een week voor de meeting via de Duitse rechtbank de toelating hadden moeten afdwingen om de meeting te laten door gaan in het stadhuis Schöneberg in Berlijn. Op de dag van de meeting – zaterdag 17 juli 2010 – verzamelden voor dat stadhuis een 1000-tal linkse tegenbetogers. Tot de tegenbetoging was onder andere opgeroepen door de partij SPD, waarvan de burgemeester deel uitmaakt. De massaal aanwezige politie moest al van in het begin hard optreden en peperspray inzetten tegen de tegenbetogers, waarvan er enkele werden gearresteerd. Toen Filip Dewinter en Bart Debie arriveerden liep het haast helemaal uit de hand en werd er onder andere met verfeieren en stenen gegooid. Met veel trek en duwwerk en onder zware politiebewaking werden Dewinter en Debie het stadhuis binnengeleid.

In zijn toespraak benadrukte Dewinter dat ook Duitsland gebukt gaat onder een sterke islamisering en dat onze steden kreunen onder de gevolgen van de immigratie: gettovorming, verpaupering, verloedering en criminaliteit gaan hand in hand. “De miljarden euro’s die besteed werden aan allerhande integratieprojecten bleken kosten op het sterfhuis”, aldus Filip Dewinter. Verder drukte hij namens het Vlaams Belang zijn steun uit voor Pro-Deutschland bij de komende verkiezingen in 2011. Bart Debie haalde in zijn toespraak zwaar uit naar de Berlijnse SPD-burgemeester die ervoor zorgde dat zijn linkse gewelddadige activisten de vrijheid van meningsuiting in de kiem probeerde te smoren. Hij feliciteerde zijn ex-collega’s van de Duitse politie die onder deze moeilijke omstandigheden kalm en beheerst bleven. De integrale toespraak van Filip Dewinter kan u
hier bekijken. De toespraak van Bart Debie kan u hier bekijken. Over de meeting en de tegenbetoging verschenen in meerdere Duitse kranten en tv-stations berichten.”

 

Het leverde het Vlaams Belang een artikeltje op in Gazet van Antwerpen. En natuurlijk op de nationale website van het VB. Maar met dat laatste artikel was Bart Debie niet gelukkig. Op Facebook jammerde hij: “Bart Debie stelt vast dat zijn ‘collega’s’ van de redactie op Madou 10 vakkundig censureren. Volgens hen was enkel Dewinter aan het woord in Berlijn. Straffe kost…” Maar er is meer. (Foto’s: 1: Pro Deutschland-voorzitter Manfred Rouhs verlaat even de conferentiezaal om te gsm’en. 2: Lijfwacht en privé-chauffeur van Dewinter Koen Spitaels en Bart Debie bekijken de gebeurtenissen buiten.)

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: debie, dewinter, duitsland, internationaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.