05-08-10

KLACHT TEGEN RÉSISTANCES VERWORPEN

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft de klacht van de extreem-rechtse militant Georges-Pierre Tonnelier (FN) tegen de collega's van RésistanceS, hoofdredacteur Manuel Abramowicz in het bijzonder (foto), verworpen. Tonnelier wou alle info over zijn politieke avonturen van de RésistanceS-website zien verdwijnen. De rechtbank klasseerde de klacht zonder veel omhaal verticaal.

Tonnelier is – zoals zoveel extreem-rechtse activisten aan de andere kant van de taalgrens – actief geweest in tal van partijen, partijtjes, comités en andere groepen die iets te maken hadden met het Front National (FN) in al zijn verschijningsvormen. De man was onder meer actief in het 'Front National' (FN) en in het 'Front Nouveau de Belgique' (FNB) van Marguerite Bastien. Hij was ook één van de drijvende krachten achter het 'Comité Belge de soutien à Jean-Marie Le Pen'. Tonnelier was beroepshalve lange tijd parlementair medewerker van een aantal FN-verkozenen. In 1999, 2000 en in 2003 was hij zelf kandidaat maar raakte nooit verkozen.

In april 2006 werd hij met Daniël Féret, toenmalig voorzitter van het Front National, veroordeeld door het Hof van Beroep in Brussel wegens aanzetten tot haat, discriminatie en segregatie. Tonnelier werd veroordeeld omdat hij als webmaster een actieve rol had gespeeld in het verspreiden van het FN-racisme. Deze veroordeling werd in oktober 2006 bevestigd door het Hof van Cassatie. Hierdoor verloor hij zijn politieke rechten voor een periode van 7 jaar.

Dat verdict houdt hem vanzelfsprekend weg van electorale lijsten maar niet van het militante leven. Toen enkele medewerkers van RésistanceS hem twee maanden geleden spotten als campagneleider voor het Front National (en daarover berichtten) stapte Tonnelier richting rechtbank. Hij beschouwde deze berichtgeving als een aanslag op zijn privé-leven en vroeg om de onmiddellijke verwijdering van alle informatie over zichzelf op de RésistanceS-website. De rechtbank was allerminst onder de inruk van de argumentatie en gaf geen gevolg aan de klacht.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media, actie, fn |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.