14-08-10

EN HOE IS HET MET BLOOD AND HONOUR VLAANDEREN?

Vorige zaterdag was er een Blood and Honour-concert in Manchester, vandaag is er een Blood and Honour-concert georganiseerd door de Londense afdeling van Blood and Honour (foto’s). En het is nog maar van 21 juli geleden dat er in Londen een  ander Blood and Honour-concert was. Is Blood and Honour Engeland alive and kicking, hetzelfde kan niet gezegd worden van Blood and Honour Vlaanderen.

Bij het traditionele Blood and Honour Vlaanderen wachten Chris Moorkens en twee andere organisatoren op hun proces nadat ze opgepakt werden voor de organisatie van Blood and Honour Vlaanderen-concert in Bellegem (19 april 2008) en Diksmuide (18 oktober 2008). De jongste generatie van het traditionele Blood and Honour Vlaanderen houdt zich tegenwoordig, liever dan met het inrichten van concerten en organisatorisch uitbouwen van een beweging, bezig met de verkoop van T-shirts en andere bij neonazi’s geliefde kledij. Bij de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen werd afgerekend met hun voormalig kopstuk Arnoud Kuipers, maar het nieuwe kopstuk daar bakte er ook al niets van.

Vorige week vatte een Vlaamse neonazi op een discussieforum van Blood and Honour Vlaanderen de situatie zo samen: “Als ik hier de verschillende reacties lees, zie je weer maar één ding: een (in onze contreiën) verschrikkelijk kleine beweging die er niet in slaagt om overeen te komen. B&H splitste destijds in B&H en C18, C18 splitste nog eens op in C18 en BBET, en op de duur had ieder groepje tien man. Die afzonderlijke groepjes doen niet liever dan mekaar de duivel aan te doen en mekaar op de smoel te timmeren. Allemaal in het voordeel van Links. Het ‘bestuur’ van deze groepjes wisselt sneller dan de gemiddelde moslim van onderbroek. Telkenmale is het vorige bestuur er vandoor met de bijeen gespaarde centen. Met een kale kop, bottinnen met witte nestels en bomberjacks getooid met swastika’s en SS-runen zullen we er nooit komen. Bij het minste geringste de rechterpoot omhoog steken, komt bij 99 % van de bevolking in het verkeerde keelgat terecht. Nationaal socialisme kan iets mooi zijn, maar jammer genoeg komen partijen die deze ideologie nastreven niet aan de bak wegens de negatieve handelingen van enkelen. B&H had iets groots kunnen worden als de juiste mensen de jongeren zouden kunnen sturen. Nu zal het jammer genoeg een marginaal groepje blijven dat overal nagejaagd wordt. En aan wie hebben we dat te danken? Aan onszelf.”

Dit proza verscheen in de discussiedraad De beweging, haar imago en de toekomst. In een andere discussiedraad over hetzelfde onderwerp, de teloorgang van Blood and Honour Vlaanderen, deze keer onder de minder neutrale maar ook toepasselijke titel Van kwaad naar erger, schreef een andere neonazi in antwoord op een Nederlandse geestesgenoot: “In Vlaanderen is van hetzelfde. Alleen No Surrender Crew en het N-SA is actief. De rest ligt plat! Waar zijn al die idealisten? Geven we ons zo gemakkelijk gewonnen?” De man vertelde er niet bij dat het bij de No Surrender Crew en het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) deels dan nog om dezelfde mensen gaat, zo klein is het wereldje geworden.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blood and honour |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.