12-08-10

VB-SCHOTEN VERLIEST NIET ALLEEN MOREL

De Schotense VB-voorzitter Piet Bouciqué gaat eerstdaags Marie-Rose Morel formeel vragen om haar mandaat als Schotens gemeenteraadslid af te staan nu ze niet langer VB-lid is. Maar Morel is niet de enige die opstapt bij het VB.

Ook Schotens VB-gemeenteraadslid Patrick Verlinden (foto 1) is recent opgestapt bij het VB. Verder heeft VB-gemeenteraadslid Leo Moeskops (foto 2) gezegd dat hij ook vertrekt als Marie-Rose Morel opstapt. “Het is bovendien”, zegt Piet Bouciqué in een interview op de regionale bladzijden van Gazet van Antwerpen vorige week, “een publiek geheim dat Koen Dillen (foto 3) sinds de jongste verkiezingen ongelukkig is binnen de partij. Wat gaat hij doen? Verder is er een Vlaams Belang-raadslid dat op termijn gaat verhuizen buiten de gemeente, en nog een ander raadslid dat zopas een zware heelkundige ingreep heeft ondergaan en nog voor maanden out is.” Dat zijn dus zes vraagtekens bij twaalf VB-gemeenteraadsleden. En Bouciqué heeft voorlopig nog maar drie mensen op het oog voor de vervanging, waarvan twee – Patrick Molle en Dirk Van Onckelen – al in de OCMW-raad zetelen. Eerder moest de Schotense VB-voorzitter ook al zorgen voor de vervanging van de overleden VB-gemeenteraadsleden Jef Michiels en Staf Segers. In de plaats van Jef Michiels kwam Koen Dillen in de Schotense gemeenteraad zetelen, maar zoals al gezegd voelt Koen Dillen zich niet meer gelukkig binnen de partij…

Volgens Bouciqué zal Morel haar mandaat in de gemeenteraad afstaan. “Ze is immers verkozen voor Vlaams Belang.” Maar met 4 688 voorkeurstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 ligt dat toch anders. Piet Bouciqué zelf haalde bij diezelfde verkiezingen maar 264 voorkeurstemmen, en dat is nog iets boven het gemiddelde van de VB-kandidaten op de Schotense lijst andere dan Marie-Rose Morel. Als Morel haar gemeenteraadszetel zal afstaan, zal het eerder zijn omdat politiek nu het laatste van haar zorgen is. Wie zou haar hiervoor trouwens ongelijk geven? Maar hoe schat de Schotense VB-voorzitter, persoonlijk goed bevriend met Marie-Rose Morel, het fenomeen-Morel in? Een vloek of zegen voor het VB-Schoten? Piet Bouciqué: “Allebei. Aan de ene kant was ze soms te impulsief, te weinig diplomatisch, en nam ze moeilijk  goede raad aan. Aan de andere kant hebben we met haar zeer sterke oppositie gevoerd, en veel nieuwe stemmen en leden verzameld.” VB-personeelslid Tim Willekens zal allicht de VB-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 in Schoten aanvoeren, maar de droom om bij de bestuursmeerderheid te geraken moet het VB in Schoten opbergen.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morel, schoten |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.