16-08-10

DEWINTER WILDERS ACHTERNA TEGEN NEW YORKSE MOSKEE

Als Geert Wilders naar New York afreist om te protesteren tegen de bouw van het Cordoba House, dan kan Filip Dewinter niet achterblijven. Dewinter roept op om een petitie van de Amerikaanse organisatie Stop Islamisation Of America (SIOA) te ondertekenen. Een beetje mager qua protest in vergelijking met wat Geert Wilders doet, maar het kan niet altijd zijn dat men het vliegtuig neemt voor de goede zaak.

‘Geen moskee op Ground Zero’ is het openingsbeeld als je dezer dagen Dewinters website bezoekt. Er is nochtans geen sprake van een moskee op Ground Zero. De betwiste moskee is  twee huizenblokken verder gepland dan waar het World Trade Center met haar Twin Towers stond. Het gaat trouwens over meer dan een moskee: er is ook plaats voorzien voor een auditorium, een bibliotheek en een zwembad die ook voor niet-moslims toegankelijk zullen zijn. Volgens de initiatiefnemers voor het Cordoba House is het de bedoeling is “tussen joden, christenen en moslims een sfeer van interreligieuze verdraagzaamheid en respect te creëren waarnaar we verlangen sinds moslims, christenen en joden achthonderd jaar geleden in harmonie en welvaart samenleefden.” Maar daar gelooft Dewinter geen reet van. Dewinter schaart zich achter SIOA. Nochtans heeft die een toch niet alledaagse visie op de wereld, zo merkte het christelijk geïnspireerde Nederlands Dagblad vorige week op. Ook de Amerika-correspondent van de NOS wijst erop hoe doorgedraaid de SIOA-kopstukken Pamela Geller en Robert Spencer (foto) zijn: in een boek over de Amerikaanse president Barack Obama bijvoorbeeld suggereren ze dat Obama’s moeder een naaktmodel was en een kind baarde van de radicale zwarte leider Malcolm X: Barack Obama.

De Amerika-correspondent van de NOS wijst er ook nog op dat groeperingen als SIOE te ver van de mainstream staan om indruk te maken in de Verenigde Staten. Maar volgens CNN zou wel zeven op tien Amerikanen tegen een moskee in de buurt van Ground Zero zijn. De islamofobie heeft de Atlantische Oceaan overgestoken en past in een campagne om ook president Obama weg te krijgen. Dat een zwarte president kon worden, is voor een deel van de Amerikaanse bevolking nog altijd on-aan-vaard-baar. President Obama zelf gooide het voorbije weekend olie op het vuur door het grondwettelijk recht op godsdienstbeleving te verdedigen, maar ’s anderendaags te preciseren dat hij in algemene termen had gesproken en het niet had over de precieze locatie voor de gecontesteerde bouw. Typische CD&V-taal, want bij die politieke stroming moet Obama gesitueerd worden. Eerder dan dat hij een socialist of nog erger zou zijn. Wat een tante SIOA'ster Pamela Geller is, kan je zien in dit televisie-interview waarin ze beweert dat de islam Hitler inspireerde, en verder de vrijheid van meningsuiting te pas en vooral te onpas bovenhaalt. Het interview was een reactie op de goedkeuring van het Cordoba-bouwproject door de New Yorkse autoriteiten. Burgemeester Michael Bloomberg riep het Cordoba House uit tot een symbool van de Amerikaanse tolerantie die New York groot heeft gemaakt, en zei niet van plan te zijn moslims anders te behandelen dan andere groepen in zijn stad. Hier vind je de toespraak van Bloomberg in het Engels; hier in een Nederlandse vertaling.

Geert Wilders naar een SIOA-manifestatie op 11 september in New York. Het zal dan de tweede keer zijn dat hij op verzoek van SIOA naar de Verenigde Staten reist. SIOA financierde ook de komst van Wilders naar de Conservative Political Action Conference in Washington begin vorig jaar.  Op diezelfde conferentie keerde SIOA’ster Pamela Geller zich overigens ook tegen… de Europeanen: “Now, being as Amerocentric as we are, why should we care about a politician in Europe? We hate Europe!” De haat tegen de islam mogen Geller, Wilders en Dewinter dan wel gemeenschappelijk hebben, eens de islam voorbij zet het Eigen Volk Eerst!-principe Geller op tegen de Europeanen, Wilders tegen Dewinter, Dewinter tegen al wie niet denkt als de VB-top… Met zo’n vijanden van de islam haal je nog geen vrienden in huis.

00:06 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: islam, dewinter, internationaal, verenigde staten, wilders |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.