21-08-10

N-SA IS BEZORGD OM DEWINTER EN ISLAMOFOBIE

N-SA 2.jpgLinkse taal in een rechts verhaal”, zo titelden Ittai De Vree en Gerald Henderickx hun reportage over het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA). Het meest sprekende voorbeeld is dat over de hoofddoek: het N-SA is voor het recht om een hoofddoek te dragen… omdat die hoofddoek de reïmmigratie van moslims vergemakkelijkt. Het N-SA heeft nu een Open Brief aan Filip Dewinter geschreven. De Open Brief zal verspreid worden op de IJzerwake morgen. “Waar”, aldus het N-SA, “mensen verduidelijking aan onze militanten kunnen vragen.” Vooral “kunnen” lijkt ons belangrijk in dat zinnetje.

 

Mijnheer Dewinter, Wij van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) zijn al geruime tijd bezorgd over de politieke koers die u vaart en waarin u tenminste een deel van het Vlaams Belang en de Vlaamse bevolking in mee poogt te trekken. Hoewel wij natuurlijk niet blind zijn voor het toenemende aantal islamitische immigranten, hetgeen u “islamisering” noemt, stellen wij ons ernstige vragen bij de agenda die u hiermee wilt uitdragen. (…)  Wat wilt u nu werkelijk bereiken door alles via een trechter van islamofobie te laten lopen, mijnheer Dewinter? Een etnische burgeroorlog? Kampen? Het vliegtuig? De doodskist? Toch geen integratie, want uw discours valt nu niet bepaald verzoenend te noemen. Nu u ons oproept tot het tekenen van de petitie tegen de moskee op Ground Zero moeten wij u daarbij vragen: Wat hebt u met de VSA? Is het niet duidelijk dat de Verenigde Staten alles te winnen hebben bij het onder de duim houden van Europa, zoals we nog niet zo lang geleden met Servië hebben mogen constateren? Is het niet duidelijk dat een religieus debat misleidend is wanneer de aanleiding van immigratie de drukking van loonkosten was, en dus een louter economisch fenomeen? Kunt u niet zien dat zowel immigratie als uw vorm van anti-immigratie uitsluitend in de hand van oligarchische financiële en geopolitieke belangen speelt? 9/11 is daar toch een toonbeeld van, of vergeet u dat onze troepen nog altijd in Afghanistan zitten?

Het moet toch duidelijk zijn dat het discours dat u zich aanmeet, voorzover het geen aaneenschakeling van simplismen en onwaarheden is, op geen enkele wijze onze belangen behartigt. Het moet daarbij duidelijk zijn dat de pro-Westerse agenda van moreel kolonialisme, die u ook steunt tegenwoordig, aan de basis ligt van de ongebreidelde radicalisering van moslims. Een radicalisering, die nu bijna niet meer zonder oorlog op te lossen valt. (…) Wij worden allemaal oorlogsmisdadigers tegen dit tempo. Zowel Europese militairen, als islamitische terroristen voor de volledigheid. (…) Wat voor een beschaving willen wij zélf? Het antwoord is hoe dan ook een beschaving die in lijn ligt met onze economische belangen: een renaissance van sociaal herstel en sociale vrede. Een etnische en sociale ontspanning in dit polariserend tijdperk, zowel nationaal als internationaal. Dat is wat wij onder solidarisme bedoelen en dat is wat wij met remigratie voorhebben, twee begrippen waar u zelf van heeft toegegeven nog niet veel te begrijpen. En die beschaving kan dan zonder probleem relaties uitbouwen met andere beschavingen, islamitisch of anders. Het is nog niet te laat om een toekomst van oorlog te blokkeren. Maar de tijd dringt. Daarom hebben wij deze campagne gelanceerd en schrijven wij u nu deze open brief. Wij dringen u hierbij aan onze voorstellen in overweging te nemen, dewelke u onderaan deze brief kan vinden. Opdat u zich als politicus terug inzet voor uw volk, en niet meer voor internationaal volksbedrog.”

Het N-SA somt vervolgens haar anti-oorlogseisen op. “Oorlog heeft niets met ideologie, islam, atoomwapens, goed of slecht te maken. Het heeft alles te maken met het behoud van het Westen, een economisch, politiek en maatschappelijk model dat dient als container voor internationale, antisociale financiële belangen veilig te stellen”, legt het N-SA elders uit en tot zover kunnen we het volgen. “Dit rechtstreeks aanvallen zou echter een tactische blunder zijn, daar het ons samen zou hopen met abstracte samenzweringstheorieën en clichérevolutionairen”, meent het N-SA. N-SA-opperhoofd Eddy Hermy heeft een trauma overgehouden van zijn lidmaatschap bij het toenmalige AMADA. Maar dan besluit het N-SA in de onnavolgbare stijl van N-SA-ideoloog Thierry Vanroy: “Bewustmaking werkt door eerst zelf de associaties te leggen en dat als vertrekpunt te nemen. Dat is de tactiek die van de unieke boodschap van het Alternatief tot nu toe een succesverhaal gemaakt heeft.” Een succesverhaal? Zoals het N-SA de Een vuist voor Palestina-actie in Antwerpen een “geslaagde actie” noemde?

00:09 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, n-sa, aanverwant |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.