31-08-10

FIETSELLENDE (1)

De jongste verkeersveiligheidscampagne van de Antwerpse politie is bij Albrecht Cleymans (55 j., foto), uit de Dianalaan in Berchem, in het verkeerde keelgat geschoten. Albrecht Cleymans buste vorige week 350 pamfletten bij zijn buren waarin hij zijn grieven opsomt. Hij mocht het ook uitleggen aan Het Nieuwsblad.

 

Albrecht Cleymans: “Ik begrijp dat er actie wordt gevoerd en dat automobilisten worden aangemaand om trager te rijden, maar wij moeten niet altijd de zondebok zijn. Onze nummerplaten worden snel genoteerd en dat maakt het makkelijker ons op de bon te slingeren. Maar fietsers en voetgangers ontsnappen de dans. Het lijkt wel alsof niemand zich nog aan de regels houdt. Rood licht? Geen probleem, meneer, wij wandelen en fietsen verder.” Albrecht Cleymans ergert zich vooral aan de fietsers die de stoep als fietspad gebruiken. “Als zelfmoordkandidaten racen ze hier voorbij. Kleine kinderen, maar ook volwassenen. Soms een heel gezin. Omdat het makkelijker is. En minder hobbelig dan de kasseien op de rijbaan.” Af en toe loopt het zelfs slecht af. “Sommigen laten met hun stuur diepe krassen na op wagens. Anderen kwetsen huisdieren.” Om zijn besognes zichtbaar te maken, maakte hij vier borden, die hij aan verkeerspalen vasthechtte. 'Bedankt om met uw fiets op de rijweg te rijden. Vanwege: De Voetgangers', lezen voorbijgangers. Niet iedereen is opgezet met deze eenmansactie, maar sommige buurtbewoners begrijpen zijn frustratie.

Arnold Peeters, drijvende kracht achter het wijkcomité Orpheusbuurtgebeure, waaronder de Dianalaan valt, treedt de boodschap dat voetgangers en fietsers zich aan de verkeersregels moeten houden volmondig bij, maar betreurt dat Albrecht Cleymans daarover een Open brief stuurt naar de bewoners. “Het is jammer dat hij negatief uithaalt naar iets wat heel goed is voor de buurt. De politiecampagne Merci om trager te rijden verdient absoluut een plekje in de Dianalaan. In die straat wordt er soms heel hard gereden”, weet Arnold Peeters. “Met het eeuwige gekanker komen we bovendien geen stap verder.” En Albrecht Cleymans is een eeuwige kankeraar. Toen na de racistische raid van Hans Van Temsche in Antwerpen Zonder Haat Straat-bordjes opdoken, stopte Albrecht Cleymans bij de buurtbewoners ook al een Open brief in de brievenbus. Om te protesteren tegen die Zonder Haat Straat-bordjes. Niet vermeld in het Het Nieuwsblad-artikel over de fietsers op het voetpad van Cleymans, is dat Cleymans VB-districtsraadslid is in Berchem en propaganada-verantwoordelijke van het VB-Antwerpen. Verbaast dat?

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobiliteit, antwerpen, cleymans |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.