31-08-10

FIETSELLENDE (2)

Het Nieuwsblad-artikel over Cleymans’ probleem lokte enkele reacties uit op de website van de krant. En ook wij kregen een reactie op ons fietsartikel vorige week.

 

“Fietsers worden soms gedwongen om even op het voetpad te fietsen, maar dan moeten zij dat inderdaad traag en voorzichtig doen, en eigenlijk steeds met één voet aan de grond. Maar hun plaats is inderdaad op de rijweg en dan liefst op het fietspad. Ik begrijp de verzuchtingen van mijnheer Cleymans, en ik vind dat fietsers zich evengoed aan de regels moeten houden als automobilisten en voetgangers. Ik ben zelf een verwoed fietser, en ik stel geregeld vast dat ik op het fietspad geparkeerde auto's aantref en nog veel meer voetgangers. Laat iedereen zich inderdaad aan de regels houden, dan worden de meeste problemen vermeden”, laat iemand weten in reactie op het Het Nieuwsblad-artikel. “Hoeveel voetgangers zouden er al door fietsers in uw straat gedood zijn? Niet erg veel, vermoed ik. Maar elke dag lezen we wel dat fietsers het leven laten bij aanrijdingen met auto’s of vrachtwagens”, schrijft iemand anders. “Uiteraard moet een fietser zijn snelheid aanpassen: zeker niet te dichtbij oude bange besjes en impulsieve kindjes voorbij snorren, en onmiddellijk terug op de rijbaan als er te weinig plaats is of gevaar dreigt.”

 

En dan was er nog ‘Lientje’, een Vlaams-Brabantse neonazi die op het Blood and Honour-forum als avatar het beeld heeft van iemand die zijn of haar fiets wil gooien op een anarchist. In een heel andere discussie op het Stormfront-forum – over neonazi’s die hun sperma naar een donorbank willen brengen – liet ‘Lientje’ zich ontvallen dat AFF/Verzet het Blood and Honour-forum volgt “waar amper iets op gepost wordt”, “om dan met flauwe bull**** over fietsen af te komen.” “Bende achterlijke hippies, dat het zijn.” Veertig jaar later zorgt Woodstock nog altijd voor frustraties.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mobiliteit |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.