06-09-10

BART DEBIE TE HUUR

Bart Debie + Koen Spitaels.jpgHet is een publiek geheim dat Bart Debie niet gelukkig is met de gang van zaken in het VB. Toen de Japan-uitstap van Europarlementslid Philip Claeys en de krampachtige communicatie van Bruno Valkeniers hierover bekendgeraakte, twitterde Debie: “Partijkopstukken die het niet kunnen laten, voorzitter die ontkent, nieuwsbeelden die tegendeel aantonen, geef mijn portie maar aan fikkie!” Nog altijd perswoordvoerder van de VB-fractie in het Vlaams Parlement, bouwt Bart Debie intussen een tweede professionele loopbaan uit: je kan hem voortaan inhuren voor lezingen, zelfverdedigingscursussen, VIP-begeleiding, coaching…

 

Bart Debie is een regelmatige gebruiker van de fitnessruimte in het Vlaams parlementsgebouw. Sinds zijn partner Valérie Seyns niet langer verkozen is als Brussels parlementslid en ze een job vond bij een wellness & beauty-salon in Dilbeek, werd Debie ook in de fitnessruimte daar gesignaleerd. De voorbije zomer zette Bart Debie zich aan het schrijven van een boek over veiligheid. Het zou zijn tweede boek worden, al is zijn eerste boek – ‘het ware verhaal achter zijn veroordeling als Antwerps politiecommissaris’ – nooit verschenen. Daarna begon hij aan het updaten van zijn persoonlijke website. Bart Debie startte in 2005 met een eigen blog, maar alhoewel hij veel fantasie heeft – ooit verdacht hij de Knack-redactie ervan voor het AFF te werken – geraakte Bart Debie daar uitgepraat. In september 2009 startte hij opnieuw met het vullen van zijn blog met een dagelijkse portie gal. Maar vlugger dan hij herstart was, moest Bart Debie van zijn werkgever – het VB – inbinden. De politieke inhoud werd vervangen door een blog met praatjes over goede wijn en fijne logeeradressen. Ook dat stopte na een tijdje, en nu prijst Bart Debie op hetzelfde adres zijn veelzijdigheid.

 

“Bart Debie is een veelgevraagd en getalenteerd spreker in binnen- en buitenland”, zo luidt het. "Ontdek via de Lezingen-pagina hoe u Bart als spreker kan boeken om voor u, uw vereniging of uw bedrijf uiterst interessante lezingen en spreekbeurten te geven met betrekking tot de thema’s criminaliteit en veiligheid.”  “Samen met een ervaren expert in zelfverdediging en geweldbeheersing organiseert Bart Debie ook (praktijk)lessen in zelfverdediging.” Op de Verdedig Jezelf-pagina wordt die ervaren expert gepresenteerd als “Koen Spitaels, een meervoudig kampioen Kyokushin Karate, huidig Belgisch bondscoach en expert in Wing Tsun en Eskrima.” Koen Spitaels (op de foto hiernaast (r.) samen met Bart Debie (l.)) is echter beter bekend als lijfwacht van Filip Dewinter en Benno Barnard. Bart Debie mikt voor het aanbieden van die cursus zelfverdediging niet alleen op individuele lesvolgers, ook werkgevers kunnen er hun voordeel mee doen. "Als werkgever kan u dit cadeau doen als een aangename en nuttige incentive voor uw personeel."

 

“Bart Debie”, zo luidt het verder nog, “heeft ook ruime ervaring met het werken als begeleider / steward / chauffeur van VIP’s in binnen- en buitenland. Samen met een hele ploeg professionals zorgt hij ervoor dat uw verplaatsing, optreden, feest of receptie in de beste omstandigheden plaats vindt. Kijk hiervoor snel verder op de VIP Begeleiding-pagina.” “Last but not least is Bart ook een fervent, ervaren en getrainde coach. Of het op sportief vlak is waar hij u als personal coach kan begeleiden naar meer kracht, de ideale conditie of het ideale gewicht, of op mentaal/professioneel vlak, Bart Debie zal u door zijn enorm netwerk, kennis, ervaring en onoverwonnen motivatie leiden naar meer succes.” Bart Debie verwijst hiervoor naar zijn Coaching-pagina, en nog is hij niet uitgepraat. “Bart is iemand die enorm veel belang hecht aan zijn gezondheid en fysieke paraatheid. Via zijn bedrijf Fit Solutions zorgt Bart Debie ook voor uw gezondheid. Bezoek de site van Fit Solutions en start ‘your way to a healthy lifestyle’. Menig VB’er zal zich afvragen waarom dat laatste in het Engels moet, maar kom.

 

Het is daarenboven niet het enige Engels op de website. Bart Debie doet immers ook aan "Consulting". "Dankzij zijn uitgebreid netwerk en praktijkervaring is Bart Debie de geknipte man om u te adviseren. U kan bij hem terecht voor juridisch advies, advies omtrent uw rechten en plichten, advies over politieoptredens (...)." Bart Debie helpt u "desnoods" met het opstellen van alle mogelijke brieven, mails en/of invullen van documenten. Onthou ook: "Heeft u een nieuwsfeit, product, dienst of aspect van uw bedrijf waar u graag enige media-aandacht rond wil? Bart Debie beschikt over een bijzonder uitgebreid netwerk aan journalisten en mediamensen allerhande." Op de Crimenews-pagina tenslotte zal je regelmatig een opmerkelijk nieuwsfeit over criminaliteit en veiligheid vinden. Bart Debie staat “volledig ‘at your service’.” Een sluikse verwijzing naar Pim Fortuyn moest er blijkbaar bij. Verwijzingen naar het VB zijn er niet. De foto van Bart Debie op de Lezingen-pagina toont Bart Debie aan het spreekgestoelte op een bijeenkomst van het VB-Antwerpen, maar alle verwijzingen naar het VB zijn netjes weggesneden van de foto.

 

Prijzen vermeldt Debie niet. Daarvoor moet je hem contacteren. Een (fictieve) geïnteresseerde uit het Limburgse Kortessem vernam dat Bart Debie een tweehonderd euro, verplaatsingsonkosten inbegrepen, vraagt voor een lezing. Indien men een factuur wenst, kan dat maar moet rekening gehouden worden met een toeslag van 21 % btw. De facturatie verloopt dan via de firma Concept Solutions. Met of zonder factuur, Bart Debie is soepel in die dingen.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: debie |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.