05-09-10

DEWINTER TUSSEN DE COWBOYS; VBJ-VOORZITSTER ZWANGER

Was Filip Dewinter vorige zondag bij de inhuldiging van een tempel van de Jaïn-gemeenschap in Antwerpen, volgende zondag wordt Dewinter verwacht in het cowboydorp El Paso in Wuustwezel waar de plaatselijke VB-afdeling een country- en westernnamiddag organiseert. Vorig jaar ging Dewinter ook al eens langs bij de cowboys in El Paso. Wie voortaan meer thuis zal zijn – dat hopen we toch voor haar – is Barbara Pas (foto), voorzitster van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ).

Het moet gezegd worden: sinds ze vorig jaar voorzitster werd van de Vlaams Belang Jongeren, als opvolgster van Hans Verreyt, is er weer wat leven in de VBJ-brouwerij. De Antwerpse afdeling onder leiding van een andere Barbara, Barbara Bonte, kreeg bloemetjes toegeworpen door Filip Dewinter voor hun Zalig Kerstfeest-affiches. Op een VB-congres oogste de nationale VBJ-ploeg applaus met een filmpje waarin ze zichzelf voorstelde, baseballknuppel in de hand. Naar verluidt was dat van die baseballknuppel maar om te lachen. Maar in een ander filmpje vertoond op een VB-congres kreeg Barbara Pas uitgerekend aan de Congreskolom in Brussel een ingeving voor een actie, Congreskolom die een VMO-commando nog geprobeerd heeft op te blazen. Barbara Pas heeft wel de pech dat bij het VB zwaar bespaard moet worden als gevolg van de constante achteruitgang van de partij bij verkiezingen (1, 2), en bijgevolg voortdurende daling van de overheidsfinanciering. Het VBJ-blad werd opgedoekt en vervangen door enkele bladzijden in het Vlaams Belang Magazine; de VBJ-zomeruniversiteit kon niet meer zoals andere jaren in het buitenland doorgaan.

Het jongste initiatief is een digitale VBJ-Nieuwsbrief, met daarin weetjes zoals over de ‘Laat je horen voor een republiek Vlaanderen!’-campagne die de VBJ de volgende weken aan de schoolpoorten wil voeren. Het beste nieuws in de eerste digitale VBJ-Nieuwsbrief werd voor het laatst gehouden: Barbara Pas is zwanger, ze verwacht een kindje. De redactie van AFF/Verzet wil bij deze alvast de mama feliciteren. Geheel vrijblijvend geven we graag een paar suggesties voor voornamen. Morgen op deze blog: meer nieuws over de beau monde bij het VB.

00:07 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dewinter, pas, vbj |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.