13-09-10

GROOTSTE RUKKER VAN NEDERLAND BEKEND IN VLAANDEREN

Eind vorige maand schreven we hier terloops dat op het Stormfront-forum gediscussieerd werd over neonazi’s die hun sperma naar een donorbank willen brengen om het voortbestaan van het blanke ras te verzekeren. De zaak heeft in Nederland intussen geleid tot krantenartikels, radio-interviews en televisiereportages. De Morgen schreef er vorige donderdag over.

Patrick de Bruin (31 j., foto 1) lanceerde de discussie op het Stormfront-forum waar hij berichten post  onder de weinig originele schuilnaam ‘Brown’. Hij wil zijn zaad doneren, maar slechts als het terecht zou komen bij een blank koppel. Zo wil De Bruin het ‘arische ras’ versterken en een tegengewicht bieden voor het hoge geboortecijfer onder moslims. Om de discussie te lanceren diepte De Bruin een vijf jaar oude tekst op die eerder verscheen op de website van Bloed Bodem Eer Trouw (BBET). Bij een medisch centrum in Amsterdam en in Utrecht werd Patrick de Bruin wandelen gestuurd. De meeste Nederlandse spermabanken weigeren donoren die voorwaarden stellen aan hun donatie. Een ziekenhuis in Arnhem ging eerst wél in op de voorwaarde van De Bruin, maar vernietigde zijn zaad toen de ophef over de zaak ontstond. Bij een medisch centrum in Elsendorp (in het Nederlandse Noord-Brabant) heeft men De Bruins sperma aanvaard en verder bewaard. Volgens de directeur van dat medisch centrum stellen wel meer mensen voorwaarden, en waarom een onderscheid maken tussen een man die weigert donor te zijn voor een lesbische vrouw en een man die enkel voor blanke koppels wenst te doneren? Er is nog geen zaad van De Bruin vrijgegeven: ten vroegste kan dat pas nadat over een half jaar een bloed- en urineonderzoek duidelijk maakt dat de donor geen HIV heeft. De Nederlandse beroepsvereniging van spermabanken gaat de regels bij donatie nu scherper stellen. Een rondvraag bij Vlaamse spermabanken leert dat in Vlaanderen nergens eisen van donoren aanvaard worden.

Bij het artikel in De Morgen stond een foto van Patrick de Bruin bij een betoging van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) in Amersfoort vorig jaar (hier een andere foto van die betoging, Patrick de Bruin vlak achter de drager van een vlag met het Keltisch kruis). Maar Patrick de Bruin gaat ook wel eens op stap in Vlaanderen. Op foto 2 zie je Patrick de Bruin als hij in Overpelt door de politie werd tegengehouden, op weg naar een Adolf Hitler-herdenking van de Combat 18-versie van Blood and Honour Vlaanderen op 19 april 2008. Een jaar later, op 16 mei 2009, was Patrick de Bruin alweer in Limburg. Deze keer als organisator van een concert in Kinrooi met Kategorie C, een op voetbalhooligans gerichte Duitse groep. Bij een concert van Kategorie C in Antwerpen bleek de groep slechts een handvol Vlamingen en vooral Duitsers te mobiliseren, bij de Vlamingen waren er slechts enkele voetbalhooligans en bijna uitsluitend rechts-radicalen en neonazi’s. Ook nog vorig jaar werd Patrick de Bruin opgemerkt bij een NSV-actie in Gent. Bij een interview op de nationalistische zender Radio Rapaille noemde Tim Mudde Patrick de Bruin bij herhaling “de grootste rukker van Nederland”. Ook in Vlaanderen is Patrick de Bruin een bekende. Toch in bepaalde milieus.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, internationaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.