22-09-10

ALS KOEN DILLEN HET AFF CITEERT

Koen Dillen (foto) die de afschaffing van de wet tegen het negationisme vraagt om het antisemitisme tegen te gaan. Geen argument is Koen Dillen te dol om zijn gelijk te bewijzen. Als hij het AFF citeert, gaat hij ook al sluw te werk.

Koen Dillen na Noam Chomsky geciteerd te hebben (zie het artikel hierboven): “En het is niet zo dat Chomsky de enige linkse intellectueel is die zich tegen het criminaliseren van dit soort opvattingen verzet ‘en zich dus kan vergissen’ zoals de ‘anti-fascisten’ van het AFF op hun site schrijven. Anderen in Frankrijk deden dat naast hem: Simonne Veil… (en dan volgen de namen van nog dertien Fransen, waaronder de broer van de fractieleider van de Groenen in het Europees Parlement Daniel Cohn-Bendit).”

We hebben deze paragraaf aan een aantal onbevooroordeelde mensen voorgelegd, en iedereen las het als dat het AFF zich vergist als het schrijft dat Chomsky de enige linkse intellectueel is die zich verzet tegen… Wat wij in werkelijkheid schreven is: “Frank Vanhecke haalt er de Amerikaanse professor Noam Chomsky bij die een paar dagen geleden zei dat de Franse wet tegen het negationisme een vrije samenleving onwaardig is, het vastleggen van de historische waarheid die doet denken aan de sinistere dagen van het stalinisme en nazisme. Frank Vanhecke vergat er nog bij te vertellen dat Chomsky een linkse professor is,  maar ook Linksen kunnen zich al eens vergissen.”

Wie het zinnetje van Koen Dillen herleest, ziet dus dat hij ons niet echt letterlijk citeert. Koen Dillen maakt er wat van, om dan daar naar te verwijzen als hij schrijft “zoals de ‘anti-fascisten’ van het AFF op hun site schrijven”. Uit onze enquête blijkt daarenboven dat Koen Dillen door zijn zinsconstructie de indruk wekt dat wij zouden geschreven hebben dat Chomsky de enige linkse intellectueel is die… Of hoe je zonder echt te liegen, toch zaken in een verkeerd daglicht kan stellen.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dillen, negationisme |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.