14-10-10

OUT OF AFRICA...TENZIJ WE ZELF MEE MOGEN GAAN!

Zeven Oostendse gemeenteraadsleden gaan binnenkort, vanaf 31 oktober om heel precies te zijn, naar de stad Banjul. Dat is tot nader order de hoofdstad van de mini-staat Gambia, gelegen aan de Gambiarivier en aan de Atlantische kust halfweg de kop van Afrika.

De Oostendse delegatie verblijft er een week voor een werkbezoek. De raadsleden van de koningin der Belgische Badsteden zullen er met hun collega's van de lokale gemeenteraad het: “Strategisch plan 2011-2013” voor de samenwerking tussen de beide steden opstarten.

Niet meteen ophefmakend of merkwaardig nieuws, ware het niet dat twee van de zeven Oostendenaars, Daniël Dekeyser en Christian Verougstraete, tot de lokale Vlaams Belang – familie behoren.

Verougstraete is voor de partij sinds 1995 professioneel backbencher in het Vlaams parlement. In een nog niet eens zo ver verleden gold het motto ter hoogte van de Madoutoren: “Out Of Africa” als het aankwam op all things African. Zo hebben Verougstraete en Dekeyser het duidelijk niet begrepen want  Allerheiligen brengen ze door onder de Afrikaanse zon.

Om het oude partijprogramma letterlijk te citeren: "België is te klein om een echte Afrika – politiek te voeren. Het Vlaams Blok blijft dus het 'out of Africa'-principe huldigen...". Wat de beide VB'ers bijgevolg verloren hebben in het zwarte continent, in een land waarvan ongeveer 90% van de inwoners Islamiet is, is niet meteen duidelijk. Misschien kunnen ze ter plaatse eens duidelijk maken wat hun partij zoal de wereld instuurt als het gaat over de aanwezigheid van zwarte en Islamitische medemensen in Europa. 't Is maar een suggestie.

Desalniettemin wensen we de delegatie, het VB - duo incluis, een even prettige als leerrijke multiculturele reis en een behouden thuiskomst toe!

00:02 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: "vlaams belang", oostende, verougstraete |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.