20-10-10

VB-FRACTIE IN VLAAMS PARLEMENT VERZWAKT

Vorige week woensdag heeft VB’er Wim Van Dijck (foto 1) de eed als Vlaams parlementslid afgelegd in opvolging van An Michiels (foto 2) die ontslag nam als Vlaams parlementslid omdat ze naar het buitenland verhuist. Dat is slecht nieuws voor de VB-fractie in het Vlaams parlement, en voor zover die fractie een positieve bijdrage zou kunnen leveren voor Vlaanderen ook slecht nieuws voor Vlaanderen.

 

An Michiels is 43 jaar, Vlaams parlementslid sinds 2004 en moeke van Folke, Imke, de overleden Frauke, en Siglinde. Dertien jaar lang was ze lerares in het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Vilvoorde waar zij de zesdejaars inwijdde in de geheimen van de Franse grammatica. Ze was actief bij Voorpost. Wim Van Dijck is 41 jaar. Zijn roots liggen bij het NSV waar hij praeses was van het NSV-Leuven, en hoofdredacteur van de NSV-bladen Branding en Revolte. Hij werd ook Voorpost-lid. In 1995 werd hij dan ook aangeworven als VB-personeelslid. Tussen 1999 en 2004 was Wim Van Dijck achtereenvolgens redactiemedewerker en redactiesecretaris van het VB Magazine. Zoals An Michiels werd hij voor het eerst Vlaams volksvertegenwoordiger in 2004. Het jaar toen het VB nog een kwart van de stemmen haalde in Vlaanderen.

 

An Michiels werd als verplichte vrouw na een mannelijke lijsttrekker voor de Vlaams-Brabantse VB-lijst in 2009 opnieuw verkozen. Wim Van Dijck geraakte, als vierde op de lijst, niet meer verkozen door de slechte verkiezingsuitslag van het VB. In het parlementair rapport van De Standaard kreeg An Michiels in 2009 een 4 op 10. “Voormalige lerares. Ze is vooral actief in de commissie Onderwijs; ze is alert en kan daarin als oppositielid meer dan behoorlijk meediscussiëren. Ze houdt ook de problemen van de Vlaamse Rand rond Brussel in het oog”, was het oordeel van De Standaard. Opvolger in het Vlaams parlement Wim Van Dijck, uit Tienen, kreeg van dezelfde krant slechts een 1 op 10. Van wat men Wim Van Dijck zou moeten kennen? “Zijn openbare dronkenschap in het halfrond. Een boze Dewinter stuurde hem naar huis. Verder heeft hij de publicaties Hier komt het oud Sint-Jorisgild, 30 jaar NSV, volume 1 en 2 op zijn naam staan.”

 

In VB-kringen was dé mop vorige week dat in Metrotime Wim Van Dijck aangekondigd werd als nieuw VB-parlementslid met een foto van... Voorpost-actieleider Luc Vermeulen als nieuw Vlaams parlementslid.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: van dijck, vlaams parlement |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.