27-10-10

OP HUN PIK GETRAPT

Bij RechtsActueel voelen ze zich op hun pik getrapt nadat wij gisteren schreven dat ze bij een bericht over een bijeenkomst van extreemrechtse partijen en partijtjes in Wenen Filip Dewinter wegknipten van de foto die wij onversneden publiceerden.

 

RechtsActueel schrijft: “Voor de linkse volgers (niet volgelingen) van ‘Filip Dewinter en zijn buitenlandse reizen’ plaatsen we nog enkele foto’s van de bijeenkomst van rechtse politici in Oostenrijk…” RechtsActueel plaatste drie extra foto’s: twee foto's met telkens Philip Claeys en Filip Dewinter in the picture en één foto van de pers (foto 1), waarbij RechtsActueel opmerkt dat “de pers in Oostenrijk wél geïnteresseerd is in wat rechtse politici te zeggen hebben. In Vlaanderen is enkel ‘links’ belangrijk genoeg om over te berichten.” Maar als we dan eens gaan kijken naar Die Presse, die een hier gisteren geciteerd en ernaar gelinkt interview afnam van Dewinter, dan stellen we toch vast dat Die Presse een en ander toch niet goed begrepen heeft.

 

Getuige de uitleg bij foto 2 als zouden gematigde rechtse partijen zich aangesloten hebben bij het radicale separatistische Vlaams Belang – vandaar allicht dat het VB zoveel kritiek heeft op de N-VA, CD&V en anderen. En dan de foto zelve in een reeks over extreemrechtse partijen in Europa. In het midden een lachende Frank Vanhecke, die intussen niet meer op de VB-kieslijsten wil staan; vooraan rechts een ook al blij lachende Marie-Rose Morel die intussen kwaad is opgestapt bij het VB. Niets daarover in het bijschrift bij die foto. Waarschijnlijk wisten ze het bij Die Presse niet eens, en Dewinter zal het hen ook niet vertellen. Op de tweede foto van het Vlaams Belang in deze reeks (foto 3) overigens Filip Dewinter in een toch niet erg flatterende houding.

 

Het is het VB gemakkelijker zich in de kijker te werken in het buitenland dan in het binnenland, maar een echt succesverhaal is het daar toch ook niet.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rechtsactueel, oostenrijk, internationaal |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.