08-11-10

VB’ERS VERHUIZEN NAAR HET BUITENLAND

Zaterdag kopte Het Laatste Nieuws op haar voorpagina: Rob Vanoudenhoven wil weg uit België. De tv-ster is niet de eerste die deeltijds of zelfs voltijds naar het buitenland zou verhuizen. Zelfs (ex-)VB'ers trokken al weg uit het Vlaamse tranendal.

 

Op 13 oktober legde Wim Van Dijck, naast de prijzen gevallen door de slechte verkiezingsuitslag van het VB in 2009, opnieuw de eed af als Vlaams volksvertegenwoordiger voor het VB als opvolger van An Michiels (foto 1) uit Roosdaal (Vlaams-Brabant) die naar het buitenland verhuist. Volgens het gratis krantje Metrotime zou ze naar Zweden verhuizen; volgens het in dat soort zaken doorgaans beter ingelichte ’t Pallieterke zou An Michiels naar Frankrijk verhuizen waar ze een bed & breakfast wil openhouden. De voorbije zomer verhuisde de flamboyante voormalige voorzitster van het VB-Borgerhout en fractieleidster van het VB in de Borgerhoutse districtsraad Janice Laureyssens (foto 2) ook al naar het buitenland. Voor haar werd het Spanje.

 

Het geraakte bekend nadat de nieuwe VB-fractieleider in de Borgerhoutse districtsraad Marc De Meyer probeerde uit te leggen waarom op nog geen twee jaar tijd vier VB/VLOTT-districtsraadsleden in Borgerhout hun ontslag gaven. “Eentje werd ziek, een andere verhuisde naar Spanje en nog twee anderen zagen de combinatie met hun job niet meer zitten”, zei De Meyer in Gazet van Antwerpen. “Allemaal om uiteenlopende redenen. Er is niets aan de hand binnen onze fractie”, verzekerde Marc De Meyer nog. Hij gaf wel toe dat de spoeling dun wordt. “We vinden het (vertrek van die vier, nvdr.) uiteraard jammer, zeker omdat het erg moeilijk is om enthousiaste en geëngageerde mensen te vinden, die het ook nog eens goed kunnen uitleggen.”

 

Vroeg of laat gaat men nog aan Yves Pernet (Voorpost’er wonend in Borgerhout – hij schreef ooit vanuit zijn appartement de woonst van Groen!-voorzitter Wouter Vanbesien aan de Turnhoutsebaan in het oog te kunnen houden) moeten vragen of hij in Borgerhout het gat wil opvullen dat achtereenvolgens Wim Verreycken (verhuisd naar Sint-Niklaas), Rob Verreycken (ook al naar Sint-Niklaas), Bart Debie (verdwenen naar het Brusselse) en Janice Laureyssens hebben achtergelaten. Zoals hier omstandig uitgelegd is Janice Laureyssens in conflict met de nationale VB-leiding en in onmin met de VB-collega’s in Borgerhout vertrokken. Ze gaf haar ontslag als VB-lid en verhuisde uit Borgerhout.

 

“Toen ik mijn ontslag gaf bij het VB en de districtsraad ben ik terug verhuisd natuurlijk. Denk je dat ik daar (in Borgerhout, nvdr.) voor mijn plezier een appartement huurde?”, schreef Janice Laureyssens op 1 maart 2010 op haar blog. En nog: “Wie zich (…) de moeite getroost om mijn naam in te tikkelen onder Google, zal merken dat ik zowel bij extreem links (AFF) als bij extreem rechts persona non grata ben. Er bestaat dus duidelijk geen partij in dit land waarvoor ik nog kan stemmen. Maar ik hoop tegen de volgende verkiezingen al ergens in het zonnige zuiden te wonen… because really, my dear friends, I don’t give a shit anymore.” Ze wiste het later van haar blog, maar er bestaat nog wel een printscreen van.

 

Janice Laureyssens keerde terug naar Stekene (Oost-Vlaanderen) waar ze voordien een paardenfokkerij hield. Intussen woont Janice Laureyssens in Spanje, zo zeggen VB-bronnen buiten Borgerhout. Met het VB in Borgerhout wil ze niets meer te maken hebben. Het laatste bericht op Laureyssens' blog dateert van 1 juli 2010. Over Al Qaida. Niet over haar verhuis naar het land van generaal Franco, de stierengevechten en de flamenco. We wensen haar in elk geval veel geluk en zon toe. An Michiels naar Frankrijk, Janice Laureyssens naar Spanje… Wie volgt?

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: laureyssens, internationaal, antwerpen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.