09-11-10

ALLES KAN BIJ N-SA/NDP

Met al het nieuws over het jongste Blood and Honour-concert en andere zaken hebben we er nog niet over kunnen schrijven, en de kranten schreven er ook al geen grote artikels over, maar zaterdag 30 oktober richtte het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) in Edegem haar derde congres in. Zoals hier aangekondigd lanceerde het N-SA in Edegem haar eigen politieke partij, al weet men nog niet goed hoe ermee verder.

 

Namens het N-SA spraken Jan De Beule (VB-gemeenteraadslid in Hamme), Pieter Vandamme (voormalig Brugs VB-partijbestuurslid) en natuurlijk Eddy Hermy (foto, voor deze belangrijke gelegenheid mét das). Van het maoïstische Alle Macht Aan De Arbeiders (AMADA) over de Vlaamse Militanten Orde (VMO) en het Vlaams Blok (VB), naar het N-SA en de Nationaaldemocratische Partij (NDP). De Oostendenaar heeft al een heel parcours afgelegd. Zijn toespraak duurde drie kwartier lang. “Wie zijn wij?”, vroeg hij zich af. “Wij zijn de mensen die de waanzin in dit land beu zijn. De waanzin die toelaat dat een geperverteerd Italiaans individu de hoofdstad van ons land dreigt in te lijven. En dat deze Italiaanse homo een burgeroorlog provoceert. Maar Brussel is niet het eigendom van dit gespuis. De stad moet een nationaaldemocratische opkuisbeurt krijgen. Brussel kan geen afzonderlijk gewest of autonoom gebied zijn. Brussel moet onder controle van de Vlaamse regering worden geplaatst. En daarna moeten we van Brussel een proefstation voor moderne remigratiepolitiek maken. Zodat we voor eens en altijd de vuiligheid in deze stad wegspoelen.” In Brussel lopen ze nu met de daver op hun lijf rond.

 

Dat Eddy Hermy de wereld wel eens naar zijn hand zet voor zijn speech, bleek bijvoorbeeld toen hij de vakbonden aanviel. Eddy Hermy: “VBO-topman Leysen schrijft in een brochure dat België – dankzij de notionele intrestaftrek – de laagste reële vennootschapsbelasting ter wereld heeft en dat wat betreft aanwervingen en ontslag België een van de meest patroonsvriendelijke landen van de wereld is. De vakbonden hebben nooit opgeroepen om deze schandaalpraktijk van notionele intrestaftrek te stoppen.” Het volstaat op Google de termen “ABVV” en “notionele intrestaftrek” in te geven en je ziet meteen dat het ABVV het einde van de notionele intrest vraagt, de oorlog verklaart aan de notionele intrestaftrek, enzoverder. In het jongste gemeenschappelijk memorandum van het ACV en ABVV vraagt men trouwens “een stop (…) aan de ontsporing van de notionele intrestaftrek”. Bij het weinig geletterd publiek van het N-SA kan de toespraak van Hermy goed in de oren geklonken hebben, maar daarom klopt het verhaal nog niet. Hermy riep overigens op om te “infiltreren in de bestaande vakbonden”. Maar een nieuwe vakbond kan evengoed. “We staan ervoor open om met anderen een nieuwe eigen vakbond op te richten. Een solidaristische vakbond.” Rob Verreycken, laat die kans niet liggen!

 

Infiltreren in de bestaande vakbonden of een eigen vakbond oprichten? Alles kan bij het N-SA. Zo ook met de eigen partijwerking. Gaat men nu echt eigen lijsten neerleggen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 of gaat men allianties aangaan met het VB of de SP.A? Ja, ja. Een N-SA-kaderlid zei op Radio Rapaille dat als N-SA'er op een SP.A-lijst staan tot de mogelijkheden behoort. Alles kan bij het N-SA. Er is een nieuw logo voor de N-SA “met de kleur rood voor de partijwerking”; een eigen website voor de NDP komt er “voorlopig alleszins niet”. Ingo Haller, aangekondigd als een belangrijke spreker namens de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD), moest in zijn toespraak meteen toegeven dat het niet meer koek en ei is tussen hem en zijn partij. De als nog belangrijker aangekondigde Fransman Serge Ayoub (‘Batskin’ voor de vrienden) hield het kort. Hij had trouwens nog wat anders op zijn agenda staan voor die dag. Serge Voitsinski van de Partij voor de Russische Grondwet (PZRK) en Helena Teslova (Russki Obraz) vulden het rijtje buitenlandse sprekers aan nadat ze ingeleid werden door Kris Roman (‘Geopolitieke Denktank Euro-Rus’).

 

Het aantal deelnemers aan het congres was navenant het succes van het N-SA bij hun jongste acties: zie de vele lege stoelen in het verslag van TV Oost. Om een of andere vreemde reden waren sommige deelnemers zeer tevreden over het verloop van de dag. We spraken één van hen, en hij gelooft rotsvast dat N-SA/NDP in 2012 gensters gaat slaan. Wat de verwachtingen waren van de ordediensten is ons niet bekend. Rond de congreszaal werd alleszins de lokale politie opgemerkt, de Staatsveiligheid én de militaire veiligheid. Die laatste kwam alvast een bekende tegen: volgens ATV verzorgde voormalig beroepsmilitair en kopstuk van de Blood and Honour-afsplitsing BBET (Bloed Bodem Eer Trouw) Tomas Boutens voor de beveiliging van het N-SA/NDP-congres.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-sa, ndp, aanverwant |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.