12-11-10

DE KAMERLEDEN VAN GEERT WILDERS

Haarlem. Niet de wijk in New York, maar het Nederlandse stadje, op vijftien minuten van Amsterdam, is niet voor niets verkozen als één van de meest sfeervolle Nederlandse steden. Het heeft een prachtig treinstation, een mooie historische omgeving, maar ook een speels theatergebouw naar een ontwerp van Joost Swarte, een progressief stadsbestuur… Maar soms wo(o)n(d)en er ook akelige mensen. Neem nu Eric Lucassen (foto), die er tussen 2006 en 2009 woonde en dit jaar verkozen werd als Kamerlid van Geert Wilders’ Partij Voor Vrijheid (PVV).

 

Woensdag geraakte in Nederland bekend dat Eric Lucassen jarenlang zijn buren bedreigde en intimideerde. De PVV'er wilde niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto parkeerden of er hun kinderen lieten spelen. Hij schold vrouwen uit voor “dikke zeug” en “kankerhoer”, intimideerde een bejaarde man zodanig dat die huilend aangifte deed bij de politie. Verder dreigde Lucassen zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde hij allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep hij tegen buren “Ik ga in je brievenbus pissen.” Lucassen is het derde Kamerlid van de PVV dat in opspraak komt door geweld of bedreigingen. Hero Brinkman en Marcial Hernandez gingen hem voor. Brinkman sloeg een barman neer die hem weigerde nog langer drank uit te schenken en had meerdere gewelddadige aanvaringen met een aannemer van verbouwingswerken; Hernandez werd anderhalve maand geleden een nacht in een cel gestopt nadat hij in een café een kopstoot uitdeelde.

 

Eric Lucassen woont intussen in Zandvoort. Bewoners van de wijk in Haarlem waar Lucassen tevoren woonde waren verbaasd Lucassen in mei dit jaar met kostuum en das in de krant te zien als kandidaat-Kamerlid voor de PVV. In Haarlem kenden ze hem als iemand die vaak met ontbloot bovenlijf, vol met tatoeages, in de tuin voor zijn huis zat. Er zijn meerdere aangiftes tegen hem gedaan, de politie moest de boel regelmatig komen sussen en zou Lucassen ook al eens afgevoerd hebben naar een politiecel. Een 72-jarige man deed vier keer aangifte tegen Lucassen nadat die emmers water over hem gooide, zijn gehoorapparaat vernielde en hem bedreigde. Volgens Lucassen was er geen intimiderend of bedreigend gedrag van zijn kant, was er enkel een langdurig meningsverschil over overlast door hondenpoep.

 

Eric Lucassen is PVV-woordvoerder voor het woonbeleid en moet volgens de PVV-website ervoor zorgen “dat er een eind komt aan de softe aanpak van de verloederde wijken in ons land.” Bij de voorstelling van de PVV-kandidaten voor de verkiezingen in juni noemde Geert Wilders Lucassen “een enorm talent”. Wilders wilde woensdagavond geen commentaar geven over de getuigenissen uit Haarlem (video). Gisteren zei Wilders de zaak-Lucassen "tot op de bodem" uit te zoeken. Intussen doken nog andere verhalen op over Lucassen. In Haarlem was Lucassen ook een vaste klant van de coffeeshop Willy Wortel. Daarenboven werd Lucassen in eerste aanleg én in beroep veroordeeld omdat hij als beroepsmilitair vrouwelijke soldaten in opleiding dwong tot seksuele contacten. Fraai volk bij de PVV. Spijts de selectie die Wilders maakte onder de kandidaat-Kamerleden voor zijn partij.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, internationaal, wilders |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.