20-11-10

BIJ GEBREK AAN BETER

De nieuwe reeks van de tv-quiz De pappenheimers heeft voorbije zondagavond haar start niet gemist. Maar liefst een 1 830 000 Vlamingen hebben het programma van begin tot eind gezien. Naar de bloedstollende finale keken zelfs 2 135 000 mensen. De pappenheimers haalden daarmee zelfs meer kijkers dan het populaire Witse.

 

Zelf moesten we onbedaarlijk hard lachen toen in het gelegenheidsitem ‘Bij gebrek aan beter’ vorige zondag gevraagd werd: "Wie mocht ooit, bij gebrek aan beter, bij de vrije radio beginnen, werd dan, bij gebrek aan beter, verruimingskandidaat bij het Vlaams Blok, werd vervolgens, bij gebrek aan beter, Antwerpse lijsttrekker voor Lijst Dedecker en presenteert nu, bij gebrek aan betere ideeën, nog maar eens het programma Zwart Wit dat GUNKtv, bij gebrek aan beter uitzendt?" Het antwoord was natuurlijk: Jurgen Verstrepen (foto). Het werd dan ook meteen juist geraden door de kandidaat in De pappenheimers die de vraag voorgeschoteld kreeg.

 

In de uitzending van Zwart/Wit vorige zondag waren de gelijkgestelde zielen / huilebalken Benno Barnard en Frank Thevissen te gast. Bij gebrek aan beter. Verstrepen zelf hamerde erop dat aan de vrijheid van meningsuiting in 1999 een einde kwam omdat sindsdien persmisdrijven uit racisme correctioneel vervolgd kunnen worden. Morgen is Gerolf Annemans te gast bij Jurgen Verstrepen. Dat brengt de teller van het nieuwe seizoen Zwart/Wit-uitzendingen op twee van de zes uitzendingen waarin een VB-kopstuk te gast is. In de eerste uitzending werd Filip Dewinter ontvangen. Tel daarbij wat Benno Barnard en Frank Thevissen vorige zondag vertelden had geen VB'er beter kunnen doen, en men komt op de helft van de uitzendingen waarin de VB-gedachten gespuid werden. Nogal Zwart, weinig Wit.

 

Zwart/Wit lijkt echter alweer maar een kort leven beschoren te zijn. Volgens Clint.be zal GUNKtv nog voor het einde van het jaar stoppen met uitzenden. Naar onze bescheiden mening: bij gebrek aan beter(e uitzendingen).

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verstrepen |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.