17-11-10

OPNIEUW KAMERLID VAN GEERT WILDERS’ PARTIJ IN OPSPRAAK

Vorige week geraakte bekend dat het Nederlandse PVV-parlementslid Eric Lucassen zijn vroegere buren in Haarlem terroriseerde en eerder veroordeeld werd omdat hij als beroepsmilitair ontucht had met ondergeschikten. Meer dan acht op tien Nederlandse kiezers en bijna acht op tien PVV-kiezers vindt dat Geert Wilders Lucassen uit de PVV-fractie moet zetten, maar die past daarvoor. Als Lucassen zou (moeten) opstappen, houdt de regering-Rutte nog maar 75 van de 150 parlementsleden over die de regering zouden steunen of gedogen. Het wordt dan helemaal kantje-boordje voor het overleven van de regering-Rutte, of er moet nog een partij gevonden worden die de regering wil steunen of gedogen.

 

Wilders, die de aanpak van straatterreur als één van de prioriteiten uit het regeerakkoord vernoemde, minimaliseerde het wangedrag van zijn Kamerlid als wat ‘baldadigheid’. Daarenboven had Lucassen voor de zaak in de kazerne in Ermelo toch maar een lichte straf gekregen. Wilders, die anders het strafregime in Nederland bekritiseert als "te mild", die nu dat strafregime als excuus gebruikt… Wilders is weer de typische Den Haagse politicus geworden, die nu zelf doet wat hij bij andere politici ridiculiseert. Lucassen krijgt van Wilders een “tweede kans”. Hij blijft lid van Wilders’ fractie, verliest het PVV-woordvoerderschap over wijken en defensie, maar blijft PVV-woordvoerder voor wonen en mag verder voor de PVV blijven zetelen in de parlementscommissie voor Buitenlandse zaken. Lucassen is het derde PVV-Kamerlid in opspraak, een vierde PVV-Kamerlid in opspraak voor niet bewezen familiaal geweld laten we dan nog terzijde. Naast Eric Lucassen lieten ook PVV-kamerleden Hero Brinkman en Marcial Hernandez zich opmerken. Allebei wegens gewelddaden.

 

Gisteren geraakte bekend dat PVV-Kamerlid James Sharpe (foto) in Hongarije een pornobedrijf leidde en er veroordeeld is wegens het misleiden van consumenten. Sharpe werkte volgens GeenStijl als projectmanager en directeur in een bedrijf gespecialiseerd in nichetitels als kutgeil.com en nog meer van dat. Sharpe leverde met zwartesletjes.com zijn bijdrage aan het integratiedebat. Allemaal eenvoudig terug te vinden met domaintools. Volgens PowNed was Sharpe in Hongarije ook directeur van Digitania, een bedrijf voor daten via sms. Het bedrijf gebruikte foto’s van vrouwen die niet bij het bedrijf ingeschreven waren. Ook werd de biografie van de dames ‘bijgewerkt’. De Hongaarse mededingingsautoriteit legde Digitania een boete op van tien percent van de jaaromzet, 255 960 euro. Volgens Sharpe is er echter niets aan de hand. “Er klopt niks van. Onzin, echt onzin. Digitania heeft helemaal niks verkeerd gedaan.” Nochtans is op een Hongaarse website terug te vinden dat, en voor wat, het bedrijf Digitania veroordeeld is.

 

De PVV-fractie, die gisteren in de namiddag in beraad bijeenkwam over de zaak-Lucassen, is gisterenavond opnieuw bijeengeroepen. Nu over de zaak-Sharpe.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wilders, internationaal, nederland |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.