26-11-10

DAAR ZIJN DE 'AUTONOME KAMERADEN' WEER

Zo’n 100 000 Nederlanders hebben vorige zaterdag, verspreid over 70 verschillende steden en gemeenten, geprotesteerd tegen de bezuinigingen van de regering-Rutte op het cultuurbeleid. Bezuinigingen die vooral een idee zijn van Geert Wilders: 200 miljoen euro besparingen op cultuur en tezelfdertijd een verhoging van de btw op toegangskaartjes van 6 naar 19 procent (foto 1: protest in Rotterdam). Neonazi’s hebben andere prioriteiten: in Den Haag organiseerde de Nationale Jeugd Nederland (NJN) vorige zaterdag een solidariteitsmars met Josué Estébanez, die in Spanje 26 jaar cel kreeg voor een incident op een metrolijn waarbij de 16-jarige Carlos Palomino het leven liet en een vriend die ter hulp kwam eveneens met een mes gestoken werd. 

 

Naar eigen zeggen verzamelden de NJN “meer dan 70 kameraden”, waarnemers telden maar een 50-tal betogers (foto 2). Namens de NJN sprak Brian van Houdt die opriep de strijd voort te zetten, “want als het systeem valt, dan zullen onze kameraden eindelijk weer in vrijheid leven.” Mark Atkinson riep namens Racial Volunteer Force (= Blood and Honour) op tot "meer eenheid en een einde aan de onderlinge broederoorlogen.” Als laatste sprak Ruben Rosiers (in het verslag op de NJN-website verkeerdelijk “Rogiers” genoemd). De Mechelenaar sprak namens het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) en riep op tot introspectie. “Wij moeten bij onszelf ten rade gaan wat wij kunnen betekenen voor de beweging en de politieke strijd, omdat Josué anders voor niks vastzit.” Tussen 2’05” en 2’11” komt Ruben Rosiers hier rechts in beeld. In de daaropvolgende foto zie je onder andere Hitler-lookalike Stefan Wijkamp. Naast een delegatie van het Nieuw-Solidaristisch Alternatief waren vanuit Vlaanderen ook de Autonome Kameraden naar Den Haag afgereisd. Als ratten uit de riolen van Antwerpen gekropen.

 

Na een mislukte raid op een bijeenkomst van linkse studenten aan de Antwerpse universiteit in 2009, waarbij de politie de identiteitskaarten van de gemaskerde Autonome Kameraden controleerde, was er een generatiewisseling. De nieuwe groep Autonome Kameraden zette zich aan het ‘studeren’: op 21 augustus 2010 trok een delegatie naar het ‘jeugdcongres’ van de NJN; op 30 oktober 2010 haalden de Autonome Kameraden twee Nederlandse sprekers en een Duitse kameraad naar Antwerpen voor een toelichting over ‘activisme’. Eén van de Nederlandse sprekers riep op om “radicaal actie (te) voeren, zonder gezanik over eventuele ‘negatieve persaandacht’.” Hij pleitte ervoor “dat de problemen bij de wortel aangepakt moeten worden. Als je griep hebt, neem je toch ook niet gewoon een neusspray. Dan ga je meteen voor de antibiotica.” Dat gezondheidsdiensten campagne voeren tegen teveel gebruik van antibiotica is hem waarschijnlijk niet bekend. En geen 'Autonome Kameraad' die hem erop wees.

00:05 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, internationaal, n-sa, autonome kameraden, njn |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.