02-12-10

BART DEBIE: "DE VB-LOZE WERELD VALT GOED MEE EIGENLIJK"

Dag Allemaal pakt deze week uit met een grabbel uit de Facebook- en Twitterberichten van Bart Debie. Niet dat Dag Allemaal de voorbije maanden op vinkenslag lag om de berichten van Debie te inventariseren. Een VB-partijmedewerker voor wie het allemaal veel te grof werd, hield het bij.

 

Volgens Bart Debie (foto: Bart Debie met zijn advocate Lut Wille) was zijn “Leg de champagne maar al koud” geen reactie op het paginagroot artikel die dag in Het Nieuwsblad over de verslechterde gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel, en zijn “It’s a beautiful day” was evenmin een reactie op het bekend worden van het terug opduiken van de kanker bij Marie-Rose Morel. Debie was naar eigen zeggen in Algarve, Portugal. Ver van de Belgische actualiteit, onder een stralende zon. Maar wat blijkt nu? Daags nadat hij zijn “It’s a beautiful day” op 2 augustus 2010 twitterde, twitterde Bart Debie "@WWienen en ikke juist dat persbericht verzonden. Hopelijk krijgt het wat aandacht en is het niet enkel gekanker..” Ook geschreven onder de zon van Algarve, zonder te weten wat in Vlaanderen het nieuws haalde?

 

Wat Dag Allemaal niet belicht, is dat Debie ook overhoop lag met de ‘manager’ van het VB (= Bruno Valkeniers). We signaleerden eerder al Debies “Geef mijn portie maar aan fikkie” nadat Bruno Valkeniers ontkende wat televisiebeelden bevestigden over het bezoek van Europarlementslid Philip Claeys aan een omstreden begraafplaats in Japan. In een andere tweet zei Debie: “Management bij Vlaams Belang? Laat me niet lachen. Tijd voor een nieuwe uitdaging?” Men zou dat kunnen interpreteren als dat Bruno Valkeniers volgens Debie aan een nieuwe uitdaging toe is; waarschijnlijker is het dat Debie voor zichzelf een nieuwe uitdaging zag. Even later begon hij immers een boek over veiligheid te schrijven en de website klaar te maken waarin hij zichzelf voor alles en nog wat te huur stelt.

 

Overigens had Debie nog minder vriendelijker omschrijvingen voor de ‘manager’ en zijn medewerkers. Zo beëindigde Bart Debie een Facebook-notitie waarin hij Marie-Rose Morel hekelde omdat ze in “de boekskes” stond met details over haar vechtscheiding en de verkoop van haar huis, met: “(en nu ga ik van de stasi weer onder mijn voeten…)”. De Stasi was het ministerie van Staatsveiligheid van de de Duitse Democratische Republiek (DDR), het Oost-Duitsland van Erich Honecker. Nadat Debie een andere keer zei zich te bezinnen over zijn professionele toekomst en Facebook-vrienden vroegen wat hij dan van plan was, schreef Debie: “Ik ga hier op dit publiek forum niet over uitweiden. De Stasi bij ons op ’t werk leest immers mee.

 

Na zo’n uitlatingen verbaast het toch niet dat het VB de eerste de beste kans aangrijpt om Bart Debie buiten te gooien. Te meer Debie publiek zijn werk als perswoordvoerder afbrak. Na het versturen van een VB-persbericht twitterde Bart Debie op 6 oktober 2010: “Aan de journalisten: sorry als u geen snars begrijpt van het door mij verzonden persbericht. Ik ook niet, maar moest het versturen :-)” Maar het is toch nog goed geëindigd voor Debie. Vorige vrijdag, daags na zijn ontslag bij het VB, twitterde Bart Debie: Ontwaakt in een VB-loze wereld. Valt goed mee eigenlijk. Goedemorgen!

00:10 Gepost door AFF/Verzet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: debie, morel, valkeniers |  Facebook | | |  Print

De commentaren zijn gesloten.